maandag 29 maart 2010

Zhi Yang rules!

Het bericht van Cor teruglezend betreffende de Triomfatorcup, voel ik de behoefte nog iets te zeggen over een naam die daar terloops genoemd werd, iemand die tevens zichtbaar is op de erboven gepubliceerde foto: Zhi Yang.
Zhi Yang is de laatste tijd met vaste regelmaat aan te treffen bij de senioren. Succes heeft hij bij de jeugd (zie de website van de pionclub) en dit zal hem hebben geprikkeld het eens bij de senioren te proberen.
In het begin leverde hem dat enkele nederlagen op. Het mooie hieraan vind ik persoonlijk dat dat geen enkele invloed heeft gehad op zijn beslissing mee te doen met de senioren: de volgende week was hij er gewoon weer!
Deze maand is dan Zhi Yangs volhardendheid eindelijk beloond. Niet alleen won hij verleden week in de interne van Jan van Ravestein (geen geringe prestatie!), deze week versloeg hij in de Passagecup niemand minder dan Eduard Smits (die op zijn beurt bijvoorbeeld Cor de Wit op remise hield), hield hij Sophia Thoma op remise (al heeft zij die partij duidelijk beter gestaan) en moest Gerrit Boer tot het uiterste gaan om hem te verslaan: Gerrit hield nog maar 4 seconden op de klok over.
Zhi Yang is naar de club blijven komen omdat hij blijkbaar plezier heeft in het spel; hij heeft zich niet laten ontmoedigen door een moeilijke start met een reeks nederlagen in het begin. Als je pas 13 jaar bent en je stelt je op als Zhi Yang de laatste maanden heeft gedaan, dan dwingt dat respect af. Spelplezier, moed en geloof in eigen kunnen: het zijn goede eigenschappen!
Zondag hebben we een leuke training gehad met hem, Janus, Jolanda (Janus' moeder, die behoorljik wat van het spel begrijpt!) en Eduard. Al deze mensen hebben lol en ze stralen het uit ook. Je zult zien dat ze behoorlijk gaan groeien de komende jaren. Janus verblufte mij en John van der Wiel trouwens door binnen 20 seconden een paardmanoeuvre te vinden die niemand minder dan Karpov in 1985 behoorlijk was applaus opleverde!
In groep 4 is er nog een nieuw gezicht: Manuel Ariza. In de interne ging hij goed van start met twee overwinningen en een remise. Tijdens de Triomfatiorcup heb ik hem al behoorlijk wat keren goede stellingen zien bereiken. Dus ook dát belooft wat...

1 opmerking:

Gerrit Boer zei

"Gerrit hield nog maar 4 seconden op de klok over". Het waren er 10, en misschien zelfs wel 11. Dat is gewoon goed time-management!