dinsdag 9 maart 2010

Voorlopige indeling groep 3

Onlangs kwamen er enkele losers uit groep 2 op mij af om te vertellen dat groep 3 "helemaal niet zo spannend" is en dat mijn geluid op deze website in het geheel niet de juichende toon verdient die men eruit afleest.

Ze zijn gewoon jaloers.

De voorlopige indeling:
Leopold-Van Baren
Bloedel-Smits
Boer-vd Wetering
Zoetemeijer-Gerritse

Oppervlakkige lezers zullen zich niet meteen de betekenis beseffen van deze indeling. Daarom leg ik het maar even uit:
Leopold en Van Baren kunnen zich in één keer veilig spelen en niet alleen dat: de overwinnaar van dit duel plaatst zich direkt bij de belangrijkste promotiekandidaten en de verliezer hangt degradatie boven het hoofd! Wie had vooraf gedacht dat één partij tegen het einde van het seizoen voor de betrokkenen het verschil kan betekenen tussen promotie en degradatie? Er hangt een bizarre spanning in deze groep!
Bloedel, die het hele jaar heeft geworsteld om boven de degradatiestreep te komen, speelt tegen top-3-speler Smits en let wel: bij winst kan Bloedel op evenveel verliespunten komen als Smits en in dat geval is hij ineens dus een even sterke promotiekandidaat als Smits!
Van de Wetering heeft lang onderaan gebungeld, maar hij kan zich bij winst eveneens bij de promotiekandidaten voegen. Boer daarentegen kan een dramatische reeks ombuigen: wint hij, dan is hij weer één van de grote jongens die dingen om promotie; verliest hij, dan moet hij knokken tegen degradatie.
Gerritse staat laag, maar hij kan wel degelijk schaken. Lukt het hem om dat vrijdag te laten zien, dan speelt hij niet alleen een belangrijke rol in de beslissing om de titel (Zoetemeijer is immers één van de twee overgebleven titelkandidaten), ook bewijst hij zichzelf een goede dienst in de strijd tegen degradatie.

Ik zeg het nog maar eens: need I say more? Deze mensen maken er niet alleen een geweldig spannende competitie van, er is ook een enorm sterke opkomst!

Men heeft ons elders geloof ik al eens Halleluja Europoort genoemd, maar geef mij maar eens één goede reden om onder de huidige omstandigheden niet optimistisch te zijn!

2 opmerkingen:

Peter dJ zei

Vandaar dat deze losers nu hun best doen om uit Groep 2 te degraderen. Kunnen ze Groep 3 in het volgend seizoen in hun ogen dan even ècht spannend maken ;-)

Sascha zei

de strijd om plek 3 ligt inderdaad open. over een paar wedstrijden zal duidelijk zijn wie er het meeste aanspraak op gaat maken!