zondag 28 maart 2010

Tweede neemt weer een horde



Even zag het er gisteren naar uit dat de supporters van het tweede een vroegertje zouden krijgen. Het groepje fans had zich na binnenkomst in Gouda om half drie nog maar nauwelijks gesetteld in de werkelijk prachtige speelzaal + loungeruimte of het scorebord liet al een dikke 4-0 zien! Messemaker 1847 2 leek een zwaar middagje tegemoet te gaan. Stevige en ook fraaie overwinningen waren er voor Jaap Staal, invaller Gerard Kool (zie zeer fraaie partij!), Ben Boog en aan bord 1 Cor de Wit. Geen vuiltje aan de lucht leek het, een walkover zat er aan te komen en daarom niet onlogisch dat de overgebleven Messemaker spelers begonnen te denken aan het beperkt houden van de schade. Zo kon het gebeuren dat de tegenstander van Lendert in betere stelling plots koos voor eeuwig schaak! Beter een half ei dan de lege dop moet hij hebben gedacht, onder de indruk van het geweld uit Rotterdam zuid. Achteraf zal Messemaker spijt hebben gehad van deze paniekerige gedachtengang want het beslissende halfje dat Lendert binnenbracht bleek achteraf nu net het reddende halfje voor ons! In blessuretijd trapte ook Messemaker namelijk alsnog het ene na het andere punt binnen en bracht de stand terug naar een benauwde 4,5-3,5 overwinning voor de onzen. Kresna kon het als eerste niet bolwerken, na een totaal winnende stand om zeep te hebben geholpen. Dan moest ook Filip buigen in een toreneindspel voor Jan Evengroen na diverse kansen op meer te hebben gemist, en tenslotte verloor de dit seizoen onherkenbare John Leer vrij kansloos van Peter Ypma.

Het geluk dus achteraf enigszins aan onze zijde, al mag de verkwanselde stand van Kresna met name wel genoemd worden. De overwinning in deze zeer spannende poule bracht ons samen aan kop met Bergen op Zoom, al hebben wij een half bordpuntje minder. In de laatste ronde gaat het er enorm om spannen dus! Bergen op Zoom tegen Messemaker 2 en wij tegen RSR Ivoren Toren 2. De KNSB wil deze spanning opvoeren door de ronde gezamenlijk te laten verspelen in Bergen op Zoom. Zit wel wat in, al spelen wij toch liever thuis natuurlijk, samen met het eerste.

Dank aan de supporters voor de ondersteuning: Frank Hendriksma, Peter Kemner, Ruud Kok, Henk van der Velden, de hele familie Lecomte, Andre Coenen, Adri Jumelet en Peter van der Graaf.

Peter Kemner

(Kies uit tabblad boven het bordje een partij om na te spelen!)

Uitslagen gedetailleerd en foto's van Ab Scheel!

9 opmerkingen:

Si Tumbuk zei

Filip heeft in het eindspel geen kansen op meer gemist! Het eindspel was goed voor Evengroen en na analyse bleek dat beiden het eindspel sterk speelden; zwart won omdat het eindspel goed was voor hem.
Ook het middenspel werd overigens zeer sterk gespeeld door Evengroen. Zelf speelde ik ook volgens Fritz 12 sterk, maar de overwinning ging verdiend naar Evengroen die een bijzondere prestatie leverde (ter illustratie: even met Fitz 12gerekend hoe vaak de volgens Fritz 12 sterkste zet werd gedaan vanaf zet 17 -het was t/m zet 16 theorie- en de gedwongen zetten eraf getrokken: van de 32 zetten deed Evengroen slechts 4x een iets mindere zet en maar liefst 21x de sterkste zet. Ik deed van de 30x dat er keus was 5x een iets mindere zet en 16x de sterkste zet. En ik kan jullie garanderen dat er in deze Winawer bij iedere zet uitgebreid keus was! Blunders werden er niet gemaakt.
Ik heb al eens op deze website geschreven dat het me al eerder opgevallen is dat ook 2000-spelers heel goed in staat zijn om hele reeksen zetten te doen die achteraf door de computer het best bleken te zijn. Vandaar dat ik niet zo heel goed kon tegen dat protest van Kennemer Combinatie betreffende de prestaties van Michel. Evengroen is vrijwel in het geheel niet van zijn bord weggeweest en heeft toch briljant gespeeld: een verdende overwinning in een fascinerende partij.

PeterK zei

Bij het verslag van het tweede staat nu ook de partij van Cor de Wit!

Sascha zei

Alle lof voor de leden van het 2e team! Nog steeds het kampioenschap in eigen hand. Succes op 17 april 2010!

Anoniem zei

De onherkenbare John Leer? Tpr nog 2152 na de laatste nederlagen.
Cor

PeterK zei

Als je alleen naar de externe kijkt wel ja.

Ben zei

Volgens het verslag van Messemaker zijn zij uit de degradatiezorgen ...maar als Botwinnik wint en asv wint en ivoren toren gelijkspeeld en messemaker verliest...is Messemaker gedegradeerd...en dat behoort wel tot de mogelijkheden...dus Messemaker wees gewaarschuwd en probeer te winnen met je sterkste opstelling

Arjan zei

Ben, helemaal mee eens, ik snapte de opmerking ook niet en zal dit nog wel eens aangeven.

Er stond wel meer raars, uiteraard niets ten nadele van CE, maar als je je stukje begint met te zeggen dat je eigenlijk niet ontevreden kan zijn met de nederlaag...

Arjan zei

Gezien wedstrijd laatste ronde is je reactie meer ingegeven uit belang CE dan zorgen voor Messemaker.. maar het maakt het niet minder waar.

Ben zei

Goed gezien Arjan !!