donderdag 6 augustus 2009

Zomerschaak

 

cor met ijs

Zie ik op de RSB site dat Spaan weer een van de  gedoodverfde ??titelkandidaten is en dat er een prijs wordt uitgeloofd voor diegene die de meeste dames weet te verslaan. Spaan heeft toch wel wat concurrentie als ik de deelnemerslijst zo bekijk.  Ik mis Angelique Osinga nu op de deelnemerslijst net als Filip Borst. Hopelijk is Angelique niet geschrokken van de prijs die op haar hoofd gezet is. Hopelijk haalt Sophia extra punten doordat haar tegenstanders onverantwoorde risico’s gaan nemen. Om te zorgen dat ze haar hoofd koel weet te houden biedt ik haar een ijsje aan voor iedere partij die ze niet verliest.

De broertjes Julian en Jan van Overdam hebben er toch maar voor gekozen om in Zurich te gaan spelen  Julian is daar als 259e geplaatst, begrijpelijk na zijn overwinning op Oscar van Veen in Leiden viel er voor hem toch niet veel tegenstand te verwachten op het RSB kampioenschap.  Alexander Morozevich dat is een beter doel. Michel de Wit speelt in het gesloten meestertoernooi in Brasschaat, waar een aantal van onze leden ook in het open toernooi meedoen.

Blijven over John Leer , en Carel Vredenborg die samen met Cor de Wit en Andre Coenen namens Charlois/Europoort Sophia komen steunen. Veel plezier toegewenst en eet vooral veel ijs.

 

Cor de Wit

8 opmerkingen:

Si Tumbuk zei

Ronald Damhuis schreef op de RSB-site dat CE geen echt sterke spelers stuurde, alleen mensen die een beetje konden schrijven.
Belangrijk is dat CE voor het eerst in lange tijd een zware delegatie heeft gestuurd; een breed front dat een hoop titelkandidaten een boel pijn kan gaan doen en wie weet zit er meer in dan dat.
In de eerste plaats zijn het niet de minste namen die Cor hier noemt, maar ook ons nieuwe lid Lennard den Boer doet mee en in groep 2 zullen Gerrit en Adri heel mooie dingen laten zien als de ze vorm vasthouden die ze het zomertoernooi hadden.
Leuk ook dat Jaap Staal meedoet. Al met al een mooi bezet toernooi; het is al bijna vol!

Anoniem zei

nee hoor Angelique is zeker niet geschrokken, maar er zijn een aantal ronden dat ze niet kan spelen en dat is teveel.

andre osinga

Adri zei

Als GM niveau een beter doel is voor de Overdams dan kan dat ook in de competitie want in de 2e wedstrijd van CE1 tegen DD speelt niemand minder dan GM John van der Wiel.

Adri zei

Sorry het moet zijn "de van Overdams" dat komt ervan als je dit even vlug neer schrijft.

Anoniem zei

"voor het eerst in lange tijd stuurt CE een zware delegatie"
Ik kan me vergissen maar John Leer en Cor de Wit doen de laatste jaren steevast mee. Ik begrijp dus hieruit dat Filip John en Cor niet als zwaargewichten beschouwd. (Gaat op zoek naar de eindstand van de interne van CE)

Si Tumbuk zei

Het woord "zwaar" in : "zware delegatie" slaat niet op de sterkte van de indivisuele personen, In het recente verleden deden bij mijn weten Dick de Wit en Lendert van den Ouden immers ook al mee, maar op de breedte van de delegatie. Het was positief bedoeld: leuk dat er zoveel mensen enthousiast zijn voor dit evenement.

Anoniem zei

Julian wint de eerste ronde van een IM, vandaag ronde 2 tegen GM Daniel Fridman.

Gr. Lendert

Ger in 't Hout zei

Net Steven Seagal de foto van Cor de Wit met zijn ijsje.