maandag 24 augustus 2009

CE'ers sterk in Brasschaat

In aansluiting op het bericht dat op ongeveer de helft van het toernooi in Brasschaat verscheen, langs deze weg even een overzicht van het totaal. Immers, de belangrijkste CE'er was nog immer Michel de Wit en het kan nooit kwaad dit voor een tweede keer genoemd te hebben. Hij moest in ronde 5 en 6 echter door het slijk. Een bittere pil voor hem, maar nadien toonde hij zijn klasse door tegen uitgerekend de 3 sterkste spelers van het toernooi 2 uit 3 te halen. Tevreden was hij evenwel niet, mijn troostende woorden ten spijt dat hij na een teleurstellende eerste 6 (!) ronden even zijn tanden liet zien en uiteindelijk op 3,5 uit 9 kwam en daarmee de schade beperkt hield; TPR 2265.

In het open toernooi scoorde Marco 2,5 uit 5 tegen inmiddels nog sterker geworden tegenstanders (gemiddeld ruim 2200); hij verloor alleen van Vanderhallen die ook mij een nederlaag had toegebracht, maar pakte onder andere ook een halve scalp en wel zijn tweede tijdens dit toernooi: ditmaal een remise tegen Wim Maes (FM). Marco eindigde op een uitstekende 6 uit 9 met een TPR van 2224. En passant won hij de eerste ratingprijs (tot 1900) en met zijn totale optreden onderstreepte hij nogmaals hoe gigantisch zijn progressie is. Zelf ben ik ontzettend blij dat Marco samen met Jan jr en Julian ons vlaggenschip komt versterken; ze gaan nog voor menig sensatie zorgen!

De andere CE'er die op 6 uit 9 wist te eindigen was ikzelf, al had ik een beduidend lichter programma dan Marco. Niettemin is een TPR van 2057 wederom niet slecht (waarbij ik ook nog eens de pech had dat de eerste twee overwinningen niet meetelden voor rating, al is dat all in the game) en won ik tevens een ratingprijs: nummer 2 in de categorie tot 2000. Mijn nieuwe rating, die inderdaad eenvoudig te berekenen is met de regels die zijn gepubliceerd op de KNSB-website, is daarmee op 2015 gekomen. Het begint zo langzamerhand ergens op te lijken.

Op 5,5 uit 9 eindigde Gerard Kool. De tegenstanders in de laatste 4 ronden waren gezamenlijk jonger dan hij in zijn eentje en hij had met een TPR van 2008 daarom recht op wat hij zelf noemde de oudelullenprijs, door de Belgen de seniorenprijs genoemd. Tevreden was hij echter slechts ten dele.

Marc Moors had ik in mijn haastig geschreven tussenverslag niet genoemd. Na een bevredigende start had hij een wisselvallig vervolg, waardoor hij uiteindelijk op 4,5 uit 9 kwam. Met een TPR van 1725 is dat duidelijk beneden zijn vermogen en hij zal daarom met gemengde gevoelens op het toernooi terugkijken.

Eveneens op 4,5 punten eindigde Nancy Kirana. Zij blijft haar sterke ontwikkeling voortzetten en men moet inmiddels echt van 1900-niveau zijn om haar te kunnen verslaan. Haar TPR was maar liefst 1868 en ook van haar gaat CE in de nabije toekomst nog heel veel plezier beleven.

Erik Both kon na zijn uitermate sterke start (4 uit 4) uiteraard niet in hetzelfde tempo door blijven gaan, maar had met 2,5 uit 5 tegen forse tegenstand een redelijk vervolg, al is zijn TPR uiteindelijk met 2202 iets beneden zijn eigen rating.

Toernooiwinnaar werd uiteindelijk Cor van Dongen met een score van 8,5 uit 9 en een TPR van maar liefst 2672! U weet dat hij sinds kort in Rotterdam woont en lid is geworden van onze "rivaal" Ivoren Toren. Het is ze gegund en ze gaan nog heel veel plezier aan hem beleven, al blijft hij naar ik meen externe spelen voor de Stukkenjagers. Hoe het ook zij: zijn prestaties tijdens dit toernooi waren zeer indrukwekkend!

Het toernooi werd uitstekend georganiseerd door onder anderen Valery Maes; hij en de anderen werden (en worden hier nogmaals) hiervoor uitvoerig badankt!

Het gaat goed met CE. De PK was in prestatief opzicht misschien tegenvallend te noemen, maar de vertegenwoordiging van onze club en het enthausiasme waren groot. De Zuid-Hollandcup werd gewonnen, nieuwe leden meldden zich aan, de jeugd timmert hard aan de weg en diverse reeds zittende leden worden sterker. Een toenemend aantal CE'ers is aktief op rapidtoernooien en weekendtoernooien, op het open NK te Dieren en op Corus. Prestaties tijdens weektoernooien in binnen- en buitenland (LCT, Zurich, Brasschaat) waren uitstekend. Het volgende evenement dat op het programma staat, is het EK voor de jeugd, waaraan Sophia en Robin gaan deelnemen (Marco laat deze beker voorbijgaan) en dat op 30 augustus van start zal gaan. Volg de belevenissen van beiden op de website voor de jeugd!

1 opmerking:

Anoniem zei

29 augustus. Onesimus tournooi.
Gelukkig gaan er al wat meer C/E spelers meedoen.
Cor