woensdag 19 augustus 2009

Fenomenale Marco Kirana in Brasschaat

In de de reacties bij één van de onderstaande berichten kon u al lezen dat het tamelijk goed gaat met de CE'ers in het toernooi van Brasschaat. Uiteraard is het mijn eer te na om niets van mij te laten horen en dat betekent dat u bij deze een bericht uit de eerste hand krijgt.

De belangrijkste deelnemer is uiteraard Michel, die als invitatiespeler meedoet aan het meestertoernooi. Hij had een beetje een valse start met 0 uit 2, maar begon eergisteren aan zijn herstel via een winst met zwart op Leenaerts (2248). Gisteren kreeg hij na een zware manoeuvreerpartij mogelijk een miniscuul voordeeltje in het late eindspel tegen Docx (2384), maar hij slipte en moest vervolgens knokken voor remise. Hij koos (terecht) voor een zwendel en dat werkte, waarna Docx met een pion meer en ieder nog een toren in een Philidorstelling terechtkwam. Remise dus.

Marco Kirana zet zijn sterke ontwikkeling voort door na een makkelijke eerste ronde twee keer te winnen tegen 2100-spelers en vervolgens tegen Afek (IM) gisteren glorieus overeid te blijven. Aan het einde moest Afek nog oppassen dat hij niet zou verliezen, al is dat in een toreneindspel aan een IM wel toe te vertrouwen. Marco staat nu met 3,5 uit 4 gedeeld achtste met een TPR van 2425.

Een halfje daarachter (gedeeld 13de) staan Gerard Kool en ik (Filip Borst). Gerard lootte na een winst op een 1650- en een 1850-speler tegen Cor van Dongen (deze partij is hieronder besproken en te vinden op de website van het toernooi). Hier kon hij het net niet droog houden, maar gisteren won hij weer gemakkelijk van een 1900-speler. Zijn TPR is nu 2148.

Zelf won ik eerst vrij gemakkelijk van een 1509- en een 1779-speler. Nadien remise tegen Van den Brande (2228): hier kwam ik goed uit de opening, maar behandelde het middenspel verkeerd. De winst lag hem voor het grijpen, maar hij miste de tactische pionte, waarna een winnend eindspel voor mij op het bord kwam. Nu op mijn beurt aan het einde een tactische misser en remise. In de vierde ronde remise met wit tegen Bomans (2102). Mijn TPR is nu 2165; we gaan zien wat het wordt.

Nancy Kirana speelt heel goed en had met heel veel meer tijd op de klok een remise-eindspel tegen Cools (FM). Helaas wikkelde ze verkeerd af en verloor alsnog. Vervolgens won ze echter van een 1350- en een 1900-speler, waarna ze gisteren opnieuw het hoofd moest bieden aan een jonge 1900-speler. Ditmaal was de tegenstander te sterk en daarmee staat Nancy op een nog altijd uitstekende 2 uit 4 (TPR 1919).

Een andere opmerkelijke prestatie is er tot slot van ons oud-lid Erik Both. Hij won alle 4 zijn partijen en staat nu op een TPR van 2702. Heden moet hij dan écht aan de bak: ditmaal tegen de als tweede geplaatste IM Hetey (2352).

Geen opmerkingen: