zondag 4 oktober 2009

Uitslagen groep 3

In groep 3 begint de eerste schifting een beetje plaats te vinden. De Joode deed het al goed, maar Van Baren, Boer en Smits blijven goed in zijn kielzog. Ook Zoetemeijer moet in staat worden geacht mee te blijven spelen om de titel.
Onderin lijken Rinus vd Wetering en Frans Bloedel te moeten gaan strijden om lijfsbehoud, maar zij kunnen zich troosten met de wetenschap dat deze competitie dubbelrondig is en dat er nog alle kans is op herstel!

Van Baren-vd Wetering 1-0
Jumelet-Boer 0-1
Gerritse-Smits 0-1

7 opmerkingen:

PeterK zei

Het verhaal gaat dat Gerritse 2x achtereen mat in 1 miste?!

Anoniem zei

Ja, dat klopt. Ik liet pion f7 volledig ongedekt, dat met dame en loper werd aangevallen en de koning stond op f8. Ik zag het tijdens de partij ook niet. Zwart had een voorsprong van 2 kwaliteiten maar zwarts stelling was een ruïne. Schaakprogramma Fritz geeft wit, gedurende vrijwel de hele partij, het voordeel. Het is een wonder dat ik hiermee ben weggekomen.

Eduard

PeterK zei

De training van Filip is dus hard nodig! :-)

Coen zei

Naast de training van Filip is "CHESS, 5334 Problems Combinations and Games" van Laszlo Polgar zeer aan te bevelen. Daarin worden 306 probleemstellingen met mat-in-één gepresenteerd. Het instructieve is dat ook de oplossingen in het boek te vinden zijn.....

Anoniem zei

Het sckaakspel kan afentoe ingewikkeld zijn, maar we mogen inderdaad de trivialiteit ervan niet vergeten.

Eduard

Si Tumbuk zei

Trivialiteit????

Eduard, we kunnen je je uitspraak wel vergeven (je bent nog maar zo jong en naief en nog maar zo kort bezig......nog fris en nog niet bedorven door het schaak...)

Anoniem zei

Nee, beste Filip, het is geen uitspraak, het is een reactie op het bericht van Coen die het boek CHESS van Laszlo Polgar aanhaalde, met onder andere stellingen waarbij de lezer mat in 1 moet vinden. Dat zou geen probleem mogen zijn voor elke beginneling, of wel?
Om Michiel niet te kort te doen wil ik wel aangeven dat omstandigheden zoals tijdnood, menigte om je heen een grote invloed kunnen hebben op spelers en die het dan even niet zien.

Eduard