woensdag 28 oktober 2009

OPNIEUW FISCHERTEMPO EN RSB

Ik ben blij met de meeste reacties. Eens te meer is bewezen, dat twee meer weten dan een.

Ik had er namelijk helemaal geen rekening mee gehouden, dat er heel wat verenigingen zijn die niet over (voldoende) digitale klokken beschikken. Zeker als het kleine clubs zijn, kunnen we die moeilijk op kosten jagen en dat betekent dat in onze bond het Fischertempo niet integraal kan worden ingevoerd. Blijkens een der reacties is het in de HSB alleen verplicht in de hogere klassen. Misschien is dat een idee.

Voor het argument dat afbreken niet meer van onze tijd is, ben ik niet erg gevoelig. Kaarslicht is ook niet van onze tijd, maar als de elektriciteit uitvalt, maak ik daar graag gebruik van. Partijen van meer dan 90 zetten zullen trouwens hoge uitzonderingen blijken en alleen daarvoor, en dan nog als beide spelers hun tijd volledig verbruikt hebben, zal afbreken nodig zijn.

Jaap Staal.

1 opmerking:

Adri zei

Als een grote meerderheid van RSB verenigingen het fischer tempo willen invoeren dan is een overweging eens met de pet rond te gaan. De klokken blijven dan gewoon eigendom van het collectief. Een illusie? je weet maar nooit!