zaterdag 3 oktober 2009

Plezier voor 4


Gisteravond heeft het viertallenteam Charlois Europoort A de eerste thuiswedstrijd gehad. Niet in de volledige opstelling waarin het is opgegeven, maar dat mag hem de pret niet drukken. Ger in 't Hout en Nico van Hoogdalum moesten door griep afzeggen. Vanaf hier nogmaals van harte beterschap en wij hopen jullie vrijdag weer te zien.

Chris Benningshof en Martin in 't Hout waren er gelukkig wel. Jan van Ravenstein en Fritz Dueller maakten ons viertal compleet.

De eerste thuiswedstrijd was tegen onze vrienden van De Pionier. Mehdi Potters, Arie Bliek en Gerard Croonenberg waren onder de bezielende leiding van Sheila de Jong naar Zuid gekomen voor een leukepot. En dat komt altijd wel goed uit.

Het eerste bord dat klaar was was bord 3. Daar speelde Mehdi Potters met wit tegen ons eigen Chris Benningshof. Het is altijd leuk dat Chris erbij is. Chris vond dat hij een goede partij had gespeeld. Alleen was hij wat minder uit de opening gekomen. In het middenspel werd een foutje door Mehdi afgestraft en stond hij een vol stuk achter. Daardoor liep hij tot aan het einde van de partij achter de feiten aan. Stand 0-1.

Naast Chris zat Fritz Dueller te spelen tegen Gerard Croonenberg. Deze wedstrijd was een spiegelbeeldversie van de partij naast hen. Gerard kwam met een stuk minder uit de opening en tegen Fritz is dat niet adviseerbaar. Gerard Kool gaf op een gegeven moment aan dat als Fritz dat nog zou verliezen hij een kunstenaar zou zijn. We weten allemaal dat Fritz vrachtwagenchauffeur is geweest en hij stuurde de partij dan ook goed uit. Stand 1-1.

Op bord 1 speelde Martin in 't Hout tegen Arie Bliek. Martin speelde de opening goed en tot ver in het middenspel gaf Martin het beste van zijn schaken. Arie kon er maar niet door heen komen. Toen kwam er een moeilijke stelling op het bord. Daarbij koos hij ervoor om zijn koning te beschermen met zijn dame. Arie maakte er gebruik van door de dame nog een keer extra aan te vallen. Martin verloor zonder compensatie zijn dame en de partij.

De laatste partij was bord 2. Daar speelde Jan van Ravenstein tegen de altijd vriendelijke en charmante Sheila. Jan is echter al vele jaren getrouwd en had alleen oog voor de dames op het bord. Het werd een partij die heel lang in evenwicht bleef. Het was Jan die tegen het einde van een partij Sheila op de vingers kon tikken voor een verdedigingsfout. En daar ging de loper van Sheila het bericht brengen dat de partij verloren raakte. Stand 2-2.

Het was een leuke partij en alle spelers hebben het naar de zin gehad. En uiteindelijk ging het daarom. Ik kijk nu al uit naar de volgende ontmoeting met de gezellige schakers van De Pionier.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een goede mentaliteit!!

Succes en veel plezier voor de volgende wedstrijden.

Sascha