zaterdag 24 oktober 2009

Slechts 7 overwinningen in Groene Hel

Vrijdagavond 23 oktober was op het eerste oog een vreedzaam avondje. Van de 19 partijen eindigden er maar liefst 12 in remise. In enkele gevallen betrof het echter een near escape van de verdedigende partij.
Pellikaan zette Jan jr hevig onder druk, maar kon juist de winnende voortzetting niet vinden. De Kleine Lasker did it again! In dezelfde groep won Hans in een zeer boeiende partij van Kresna en pakte Juian de koppositie door met zwart concurrent Arjan te verslaan. Wie gaat hem tegenhouden? Andere favorieten in deze groep remiseerden wijselijk tegen elkaar: Dick de Wit en John Leer. Van Baarle speelde deze avond niet.
In groep 2 speelden Verheij en Borst hun saaiste onderlinge partij ooit en pakten Osinga en Overduin hun eerste halfje. Van der Waal hield Staal op remise en is derhalve ook van de hatelijke nul af. Van Hooff miste de winnende voortzetting op Robin en moest berusten in remise en het moet gezegd: kijk eens met welk gemak Robin zich in deze poule staande houdt! Geen Pietje Pukcompetitie, want andere jeudige debutanten krijgen niets cadeau! Sophie moest in het stof bijten tegen Van Malde. Let wel: geen geringe prestatie van Herman, die net als John vd Laar en Piet Verheij gestaag sterker wordt! De belangrijkste partij voor de koppositie was die tussen Marcel en Cees, die knap door eerstgenoemde werd gewonnen. Marcel woof zijn reeks weg als een onbenullig toeval, maar zijn staat van dienst in deze groep is reeds in korte tijd imposant geworden.
Groep 3 zag de topper tussen Zoetemeijer en Boer in remise eindigen. Van de Wetering poetste de nul weg middals een remise tegen Smits en wat voor gevolgen een dergelijke gebeurtenis kan hebben, toonde Bloedel, die na zijn eerste halfje van verleden week nu in één klap zijn score verdrievoudigde dankzij een winst op Van Baren. Iedereen in deze groep kan schaken en iedere week levert dat weer een geweldig leuke strijd op! Nadat in hun onderlinge partij de kansen over en weer hadden gewisseld, won Gerritse van Jumelet.

De avond werd afgesloten met 2 active chesswedstrijden in blitztempo (3 minuten met een inctrement van 2 seconden per zet voor 4 partijen tegelijk). Jan jr won van Filip en Arjan won van Gert-Jan. Duidelijk werd alvast dat het heel anders voelt om te spelen dan je je van tevoren kunt voorstellen en, belangrijker, dat active chess inderdaad een heel leuk schouwspel is voor toeschouwers!

Leer- Dick de Wit remise
Pellikaan-Jan jr remise
Soerjadi-Uitenbroek 0-1
vd Leij-Julian 0-1

Thoma-Van Malde 0-1
Osinga-Overduin remise
Verheij-Borst remise
vd Waal-Staal remise
v Oosterom-Den Bleker 0-1
Lecomte-Van Hooff remise

Boer-Zoetemeijer remise
vd Wetering-Smits remise
v Baren-Bloedel 0-1
Gerritse-Jumelet 1-0

Jan van Ravestein - Martin int Hout 1 - 0
Robert Lecomte - Jan Poolman remise
Fritz - Marcel Dirks remise
Marjolein - Frank Thoma remise
Ruud Kok - Henk van der Velden remise

7 opmerkingen:

Adri zei

Tja het me voor de tweede keer overkomen toen destijds tegen Simon v/d Beek voor de bond als invaller. Even naar de WC in glad gewonnen stelling en weer terug in een glad verloren stelling.

Anoniem zei

glad gewonnen en glad verloren.. toch wel je handen gewassen en afgedroogt, anders blijven de gewonnen stellingen glippen/glibberen..
:)

Sascha

Adri zei

Een normale schaker kijkt en zet. Een abnormale schaker zet en kijkt.

Peter dJ zei

Pràchtig bedacht, Adri !!!!

PeterK zei

Marcel den Bleker blijft toch wel een erg onderschatte speler op de club (net als Gertjan), hij draagt daar zelf aan bij door heel bescheiden te zijn, maar hij is gewoon erg sterk, speelt degelijk en verliest weinig, hij speelt bijna als een Kemner zou je kunnen zeggen. Jammer dat hij niet in groep 1 erbij zit, we moeten hem toch eens overhalen voor dat clubkampioenschap te gaan.

Anoniem zei

Tjonge, Peter, wat een eer dat de regerend clubkampioen zo over mij schrijft. Iedereen weet echter dat niets zo vergankelijk is als roem, zie de nieuwe ratinglijst... Groep 2 is t.o.v. vorig seizoen vooral in de breedte sterker; het zal een hele toer worden om net zo'n goed resultaat als vorig seizoen te behalen! Gertjan is zich inderdaad behoorlijk in de kijker aan het spelen, met als voorlopig hoogtepunt winst op John van Baarle. Hoe gaat dit verder?
Marcel d.B.

PeterK zei

Ik herken talent wanneer ik het zie Marcel! Kijk zo'n Filip Borst, dat wordt nooit echt wat, die zit veel te veel met zijn neus in de openingsboeken en ziet de grote lijnen niet. Alhoewel remise tegen Verheij natuurlijk wel weer erg knap is.