zondag 15 april 2012

Groep 3

Vrijdag zijn 3 partijen gespeeld, die allen een belangrijke uitslag opgeleverd hebben.

Marco van der Heijden heeft van Martin in 't Hout gewonnen. Nu hebben alle spelers, behalve Stoffer Sprang, tegen Martin gespeeld, zodat alle promotiekandidaten een gelijke "behandeling" hebben gehad, wat Martin betreft: allemaal een punt volgens verwachting binnengesleept.

Lennart Heijnen en Rinus van de Wetering kwamen remise overeen. Dat werd van Rinus niet anders verwacht: waarom een risico tegen Lennart nemen, als hij met remise kampioen van Groep 3 wordt. Theoretisch kan Marco van der Heijden hem in de eindstand passeren, maar wegens slechts 2 clubavonden zal het hem niet meer lukken. Daarmee is de kans op promotie voor Lennart veel kleiner geworden. Hij moet nog 1 partij spelen: tegen Marco van der Heijden.... Een lastige pot, die Lennart MOET winnen om enige kans op promotie te houden.

De partij Jan Hendrik Leopold - Peter van Soest was een spannende geval. In de eindspel had Jan Hendrik uiteindelijk 2 lopers tegenover een pion en toren van Peter. Hoewel 2 lopers in hun stelling betere kansen geven dan een toren en een pion, kwam Jan Hendrik remise met Peter overeen. Het was daarna meteen puzzelen, uitrekenen, wat hun promotiekansen betreft. Dat blijft onduidelijk. Voorlopig staat Peter beter, maar Jan Hendrik heeft zijn lot nog steeds in eigen hand. Hij moet dus blijven winnen (nog 2 partijen te gaan) om een kans op promotie te maken. Peter moet nog tegen Marco van der Heijden spelen en dat wordt geen gemakkelijke pot voor Peter. Daar ligt ook een kans voor Jan Hendrik. In bepaalde gevallen zal het SonneBerger-systeem moeten uitwijzen wie van 2 zullen promoveren. Maar laten we eerst de "echte" uitslagen in de komende 2 clubavonden afwachten.

Maar er moet ook uitgekeken worden voor Michiel Gerritse en Henk van der Velden. Ze hoeven nog maar 1 partij te spelen en winnen. Weliswaar zijn ze dan afhankelijk van anderen.... Omdat er nog slechts 2 klubavonden zijn, zijn andere spelers voor promotie uitgeschakeld.

Peter dJ

3 opmerkingen:

Ton zei

Off-topic: Waar is de agenda voor april en de rest van het seizoen met de festiviteiten van het jubileum? A.s. zaterdag spelen CE 1, 2 en 3 hun laatste (uit)wedstrijd en op woensdag 25 april is de RSB-bekerfinale tussen CE en Erasmus bij SO Rotterdam!

PeterK zei

Oh maar je weet het al uit je hoofd Ton! :-)

Ton zei

Ja, ík wel, maar de rest van de club en onze volgers... Wat de jubileum-aktiviteiten betreft weet ik echter nog niets. Komt er weer een zomertoernooi? Sommige mensen (zoals ik) willen nou eenmaal graag hun (schaak-)aktiviteiten op tijd in kunnen plannen!