zondag 22 april 2012

CE 3 sluit af met kleine nederlaag in Bussum

Helaas geen winst in de afsluitende wedstrijd BSG 2 kwam sterk opdagen voor lijfsbehoud in de KNSB. Op vrijwel alle borden keken we tegen een elo plus aan, en gezien het wedstrijdverloop was de 4,5-3,5 nog best een aardig resultaat. De wedstrijd begon rustig met een tweetal remises van Arjen en mijzelf. Toen een snelle nederlaag van Marc, die erg baalde eerst in de file gestaan en dan zo’n partij… de terugreis naar BelgiĆ« moet lang geduurd hebben.
De wedstrijd leek zich toen te gaan ontwikkelen in een grote nederlaag, gelukkig kreeg Carel een remise aanbod in een stelling waar hij gewoon een pion achterstond de BSG-ers wilden blijkbaar geen enkel risico nemen en minimaal 1 matchpunt veilig gaan stellen.
Toen Hans, die deed weer waar eens hij het hele seizoen mee bezig is namelijk winnen, met moeiteloos gemak werd zijn 2140 tegenstander weggeschoven. Des te opmerkelijker was Hans zijn voorbereiding op de partij geweest, hij had namelijk van de week een avondje doorgebracht op de EHBO post door keihard met hoofd tegen een muur aan te lopen. Als dit de methode is om goed te schaken overweeg ik toch sterk een andere hobby te zoeken…

Er waren nog drie partijen bezig waar 3x remise het maximale resultaat uit te halen leek. Echter Cor dacht hier anders over en haalde alles uit de kast om op de winst te kunnen blijven spelen. Dat zijn tegenstander hem herhaaldelijk remise bleef aanbieden deerde hem niet en met een goed getimed kwaliteits offer bleef hij winst kansen houden. Zijn tegenstander deed het lang goed maar bezweek uiteindelijk dan toch onder druk. Hulde voor zo’n vechtersmentaliteit!
Helaas verloor Filip daarna aan bord 1, in een subtiel eindspel deed hij het waarschijnlijk net de foute loperzet in plaats van een koningzet.
Toen de zware taak aan Eduard die een minder staand eindspel moest zien te keepen tegen ouwe rot in het vak Tom de Ruiter, dit was echter te veel gevraagd en Eduard moest het onderspit delven.
Het derde sluit af met een achtste plaats en net geen degradatie. Volgend seizoen dus weer met 3 teams KNSB!

Lendert- gepost met Blogpress vanaf mijn Ipad

Geen opmerkingen: