vrijdag 27 april 2012

De beker is binnen!

Het is ons woensdagavond gelukt om de RSB-beker in de wacht te slepen! En zo eindigt een aanvankelijk matig RSB-seizoen toch nog positief met lijfsbehoud in de promotieklasse en een mooie prijs. De druiven voor Erasmus waren zuur: ze waren al gedegradeerd en lopen nu ook de beker mis. Een team dat dit niet verdient, maar de harde schaakwetten houden daar geen rekening mee.

Ik had de opstelling iets aangepast, door de hoogste ratings van ons op bord 3 en 4 te zetten. Een tactisch grapje, aangezien op de eerste 2 borden van Erasmus ware kanonnen zitten, en bord 3 en 4 relatief ietsje zwakker zijn, terwijl wij allemaal ongeveer hetzelfde niveau hebben. Behalve Carel dan die boven iedereen uitsteekt en zichtbaar geniet van zijn ijzersterke seizoen.

De tactische grap pakte erg goed uit. Erik speelde een puike partij op bord 4, en won regelmatig. Ik speelde op bord 3 met zwart tegen Siban, en kreeg goedkeurende knikjes van Lendert vd Ouden en Ton Dulk, want ik kreeg een prettige stelling vanuit een Caro-Kann opening. Ik kwam vrij snel met toren en dame de tweede rij binnengewandeld, en na een aardige combinatie kwam ik in een gewonnen eindspel terecht. 2-0 dus, nu moesten alleen Ab en Carel de kanonnen tegenhouden. Dat ging uitstekend, want Carel speelde een bloedstollende partij met allerlei hangende stukken, en wikkelde uiteindelijk af naar een volledig gelijke stelling waardoor Pietrov niets anders kon doen dan remise aanbieden. Fragmentje Carel? Zijn medespeler op bord 2, Frank van Zutphen, bood vervolgens ook remise aan, na urenlang geprobeerd te hebben om een betere stelling te bereiken tegen Ab, hetgeen niet lukte.

3-1 dus, volledig verdiend. Het leek een beetje op afgelopen vrijdag. De mensen die moesten winnen die wonnen ook, en 2 oerdegelijke remises. Petje af hoor voor dit team, dat dit bekerseizoen natuurlijk over enig fortuin beschikte door 2x na loting door te gaan. Het was een superavond met aardig wat supporters: iedereen bedankt voor de steun! Ook dank richting Arrian Rutten die namens de RSB de wedstrijd leidde.

Nu komt er ook nog een wedstrijd om de Zuid-Holland beker, met de bekerwinnaars van de Haagse en Leidsche Schaakbond, en Erasmus. We proberen dit ergens op een zaterdag in mei/juni te organiseren op onze vereniging. Wordt vervolgd dus en kijken of we de dubbel kunnen pakken!

Aan het eind vd avond zagen we Real Madrid nog uitgeschakeld worden, dus het kon niet op. Een quarter pounder bij de Mac was een aangenaam sluitstuk van een prettige schaakvond. Oh ja, ik nam er ook nog een kleine aarbeienshake bij, dit voor de volledigheid van dit verslag.

Gijsbert Kamerman

Lees ook het verslag van Erasmus.

Foto’s: Hans van Calmthout. Foto team met beker: RSB-site.

1 opmerking:

Si Tumbuk zei

Geweldig, mannen! Gefeliciteerd!!