zondag 1 april 2012

Oude Dame vs Willige Dame

De clash tussen de Oude Dame en De Willige Dame is in het voordeel van de Oude Dame uitgevallen. Onze oude nestor Jaap kon hier niet bij aanwezig zijn, Gerard was zijn vervanger. Het verloop van de wedstrijd ging als volgt:
Peter (4) was als eerste klaar, een snelle remise tegen Teunis den Rooijen. Peter was een beetje brak en was volgens mij wel tevreden met het halve punt. Kresna (5) moest even later het onderspit delven. Kresna was in geweldige tijdnood tegen Marcel Pluymert, een moeilijke stelling die veel tijd kostte. Na een afruil in het centrum moest de boel dichtgehouden worden, maar helaas lukte dat niet. Ook Gerard (2) moest een nul incasseren tegen Arno Slagboom. Gerard wilde te veel en dat was jammer. Daarna was het de beurt aan Ton (6). Een remise tegen Henk van Gemerden. Meer zat er niet in, Ton had eerst een tijdvoordeel, maar langzaam werd dat minder. Beide spelers hadden niet veel tijd meer over en besloten tot remise.
Een 1-3 tussenstand, maar de andere borden geven voldoende hoop op een goede uitslag.
Jesus (8) pakte Teus Slotboom. Jesus won eerst een pion op h6, alhoewel dat toch anders kon verlopen. Teus zag niet hoe hij een stuk kon winnen. Al gauw was een eindspel bereikt met toren+paard (Jesus) tegen toren+loper. Jesus met meer pionnen. Dat is wel aan Jesus besteed. Sascha (7) vocht tegen een soort witte leeuw, gespeeld door Johan Went. Een Leeuw moet aggressief maar met beleid bestreden worden. De spanning werd opgebouwd in het centrum, een kwestie van tijd eer het centrum werd opengereten. Niet door de Leeuw, die verslikte zich en moest de strijd opgeven. Toen Matthieu (1) die voor de gelegenheid met de zwarte stukken speelde tegen Jacques Hennekes. Een beetje onwennnig, de opening was ook niet aan Matthieu besteed. Gaandeweg vorderde de partij en kwam Matthieu langzaam onder de druk uit, zorgde dat de koning in veiligheid was en begon ten aanval. Als een tank kwam Matthieu in de stelling van Jacques en zette hem mat! Hulde voor Matthieu. John (3) moest de overwinning veilig stellen tegen Joop de Jong. John speelde een berepartij, een heerlijke druk op de koningsstelling van Joop (Dame, Toren, Paard en pion) die uiteindelijk Joop te veel werd.
De partijen van Matthieu en John zijn het analyseren zeker waard.

Sascha (TLCE2)

Bekijk foto's van de wedstrijd gemaakt door Marcel Dirks.
Hans van Calmthout maakte met de videocamera een rondje langs de borden.
Het einde van de partij van Mathieu in tijdnood gefilmd door Hans van Calmthout.

Geen opmerkingen: