zaterdag 28 april 2012

Groep 3

Zo, het is voorbij.... De interne kompetitie van het seizoen 2011-2012 van CE is verleden tijd geworden...

Er was gisteren 1 partij van Groep 3 gespeeld: Thao Nguyen - Jan Hendrik Leopold. Thao raakte op een moment een stuk kwijt, waarna Jan Hendrik geen dure fouten, zoals vorig week, maakte en de partij goed naar zich trok.

Groep 3 is in feite niet uitgespeeld: 91% van alle partijen is gespeeld. Rinus van de Wetering is kampioen geworden, met Peter van Soest als nummer 2 en Marco van der Heijden als nummer 3. Weliswaar hebben Marco, Michiel Gerritse en Jan Hendrik Leopold allemaal 9,5 punten, maar Marco had daarvoor "slechts" 11 partijen nodig, en de anderen alle 15 partijen. Als het volgens je niet genoeg is, spreekt de feit, dat Marco van zowel Michiel als Jan Hendrik gewonnen heeft, voor zich. Qua verliespunten is hij virtueel kampioen van Groep 3, maar goed, het zij zo, dat hij wegens zijn werk de clubavonden (te) vaak aan zich voorbij moet laten gaan. In het begin van het seizoen had Marco nog overwogen om ermee te kappen, omdat hij geen trek heeft in het onderaan bungelen in Groep 3 wegens veelvuldige afwezigheid. Gelukkig is het allemaal voor hem anders gelopen, wat heet: hij is zelfs gepromoveerd !

Rinus, Peter en Marco: van harte gefeliicteerd en heel veel succes in Groep 2 toegewenst !

Hierlangs wil ik mijn dank voor alle spelers van Groep 3 uitspreken voor hun sportiviteit en medewerking om Groep 3 zo vlot mogelijk doen te lopen/af te sluiten !

Groetjes

Peter

2 opmerkingen:

PeterK zei

Mooi gedaan weer Peter! Complimenten. Was overigens 4 mei niet nog een speelavond? En ik vermoed dat groep 1 zelfs nog wel langer doorgaat...

Peter dJ zei

De interne kompetities moeten op 1 mei aflopen (oorspronkelijk gepland). Op 4 mei zouden "noodzakelijke" partijen gespeeld kunnen worden, als de tussen- en eindstanden om vragen. Maar dat is voor Groep 3 niet noodzakelijk meer: de prijzen zijn "verdeeld" en daarmee worden geen belangrijke shitings in standen meer verkregen. Bij Groep 1 is dat wel het geval (degradatie !). Dus de maand mei staat in teken van de Passage Cup, Rapid- en snelschaaktoernooien.