zaterdag 28 april 2012

"Verlenging" Passage Cup

De interne competitie van CE is inmiddels beeindigd. De maand mei staat in het teken van schaaktoernooien met een versneld tempo (rapid- en snelschaak). In juni start het Zomerschaaktoernooi van CE (5 vrijdagavonden), waarin met normale speeltempo gespeeld zal worden.

Onlangs is intern besloten om de Passage Cup NIET op 1 mei doen aflopen, net als interne kompetities, maar pas op 31 mei. Dat is vooral besloten om schakers, die niet van versneld speeltempo houden, in de maand mei toch partijen met normale speeltempo te kunnen laten spelen. Dat dient dus als een soort brug van april naar Zomerschaaktoernooi.

Dat biedt de koplopers in de Passage Cup een uitgesproken kans om in het volgende seizoen in groep naar zijn keuze uit te zullen komen ! Kijk nu even naar de tussenstand (met verwerking van uitslagen van gisteravond):

1/2 Lendert van den Ouden             43 punten
1/2 Henk van der Velden                43 punten
3    Piet Verheij                               42 punten
4/5 David van Heusden                   41 punten
4/5 Peter van Soest                         41 punten
6    Tjerk Tinga                               40 punten
7    Gerrit Boer                               26 punten
Rest op een grotere achterstand

Piet Verheij, Tjerk Tinga en Gerrit Boer zijn uit Groep 2 gedegradeerd. Als een van die 3 de Passage Cup wint, mag het in het volgend seizoen toch in Groep 2 blijven spelen ! Henk van der Velden kan via het winnen van Passage Cup toch naar Groep 2 promoveren ! Het zal Gerrit waarschijnlijk niet meer lukken, tenzij hij elke week meedoet en de sterren van de hemel speelt. 'k Ben benieuwd, wat deze spelers in de komende weken zullen gaan doen: Passage Cup spelen wegens promotie/degradatie of gewoon aan rapid/snelschaaktoernooien meedoen....

Peter dJ

Geen opmerkingen: