maandag 16 april 2012

Uitslagen G2 // 13-apr-12

Ton - Gerrit 1 - 0
Adri - Theo 0 - 1
Peter - Angelique 1/2
John - Eduard 1 - 0
Cees - Hans 1 - 0.

Ton , lijstaanvoerder en favoriet voor het kampioenschap stuitte op zware tegenstand van Gerrit. Gaandeweg moest Gerrit echter terrein prijsgeven. Zwart verloor een pion , later nog een , waarna hij rond 23 uur sportief opgaf. Ton is nu nog een half punt verwijderd van het kampioenschap.

Adri (-3) - Theo (-2) was een heus degradatiegevecht. Adri kwam prima uit de opening,


kon op zeker moment een stuk winnen maar... zag het niet.
Hierdoor kwam Theo met de schrik vrij. Na een hard gevecht , waarin paarden de hoofdrol speelden trok Theo de winst naar zich toe. Door deze uitslag is Adri gedegradeerd en heeft Theo weer even lucht. Peter speelde opnieuw de witte leeuw tegen Angelique. Zwart ging staan , wit probeerde het nog even met g4 maar de remise was toch vrij snel een feit. John versus Eduard was een scherp duel. Eduard offerde wat materiaal waardoor John de korte rochade kon vergeten. De stelling werd vlijmscherp , wat vooral Eduard veel tijd kostte. Toen John uiteindelijk tot 0-0-0 kwam was het vrij snel gedaan met heer Smits.
Cees (-2) - Hans was ook zo'n duel waarbij Cees zich geen nederlaag kon veroorloven.
Na een hard en boeiend gevecht stond het echter zo :

Zwart speelde met nog 90 tellen op de klok a tempo ..f5 ?, had hij nog 40 seconden naar de stelling gekeken , dan had hij het winnende Kf8-e7-d6-c5 gespeeld.
Een paar momenten later stond de witte K op d3 de zwarte K op e5 . Met het simpele f4 won wit de pion terug en gebruikte zijn voorsprong in tijd om de ontstane stelling zelfs nog naar zich toe te trekken! Oliedom van ondergetekende waardoor Cees wel weer op -1 komt.

Stand in degradatieland :

Cees , Theo , Angelique ... -1
Piet ............................. -2
Adri, Tjerk ..................... -4
Gerrit ...........................-6

24/4 worden de beslissende wedstrijden Angelique - Piet en Cees - Theo gespeeld.

HvC

1 opmerking:

Adri zei

Het is heel simpel als je de levensgrote kansen niet benut en ik heb er meer gehad dan hoor je niet in groep2.