zaterdag 3 mei 2008

Sophia en Jan plaatsen zich voor EK, Julian in herkansing!


Sophia heeft zich middels een prima gedeelde tweede plaats bij de C-Meisjes op het NK Jeugd (op SB werd zij vierde) geplaatst voor het EK dat van 14 t/m 26 september wordt gehouden in Herceg Novi in Montenegro. Een mooie prestatie! Sophia scoorde 6,5 uit 9. In dezelfde groep scoorde Angelique Osinga een prima 4 uit 9 en werd daarmee achtste. Winnaar en Nederlands kampioene in deze groep werd de sterke Lisa Schut (2033) met 8 uit 9.

Bij de C-Jeugd is Julian er met een eindspurt van 3 uit 3 toch nog in geslaagd zich naar een barrage te spelen om plaats 4,5 en 6. Zijn eindscore van 6 uit 9 was goed voor een gedeelde 4e plek. De nrs. t/m 5 plaatsen zich voor de EK. Als hij inderdaad vierde of vijfde wordt morgen in de barrage dan mag ook hij naar de EK. Zijn tegenstanders zijn Quinten Ducarmon (2049) en Ilias van der Lende (1963). Wij wensen Julian veel succes!  Julian kreeg trouwens ook nog de de pechprijs uitgereikt (een boek). Tegen Nick Beijerinck (de uiteindelijke nr 2) speelde hij een superpartij uit één stuk. Net op het moment dat de gewonnen positie volledig bereikt was sloeg Julian een halve seconde te laat op de klok. Het al ingecalculeerde punt verdween in één keer als sneeuw voor de zon. Hopelijk is het winnen van een schaakboek een kleine pleister op de wonde.

Tot zover Venlo, maar in Rijswijk speelde ook Jan vandaag zijn laatste drie ronden, onder goedkeurend toezicht van vader Jan sr, Michel, Peter Kemner en Gerard Kool. Zijn laatste drie partijen eindigden allen in remise en hoewel Jan hier niet helemaal tevreden over was, is zijn eindscore van 6,5 uit 9 wel goed voor de derde plek en eveneens uitzending naar de EK! Winnaar in zijn groep werd Stefan Beukema met 9 uit 9!

Mooie resultaten van onze jeugdspelers en we horen er ongetwijfeld nog meer van hetzij in het clubblad, hetzij op deze website. Bezoek ondertussen de toernooiwebsites (links in het bericht van gisteren) en speel de partijen na, lees de verslagen en bekijk de foto's.

Geen opmerkingen: