zondag 25 mei 2008

Oudere schakers actief

Voor de veertiende maal speelden senioren op zaterdag 24 mei in Spijkenisse om het open kampioenschap van de RSB. Charlois Europoort leverde enkele deelnemers, die allen met een prijs naar huis gingen.
Groep 1 herbergde de schakers met een rating van meer dan 1600. Gerard Kool en Gerrit Boer waren in deze groep ingedeeld. Gerard werd 15e, Gerrit 20e. Eigenlijk geen resultaten om je over op te winden, maar omdat elke plaats die een meervoud van vijf vormde een fles wijn opleverde, waren we niet ongelukkig.
In groep 2, met schakers met een rating lager dan 1650, viel Andre Kouwenhoven in de echte prijzen met een tweede plaats, Michiel Gerritse viel juist buiten de bekers met een vierde plaats, maar met 5,5 punt uit 7 had hij dezelfde score als de nummers 1 tot en met 3. Hij begon met een halfje uit 2, maar won daarna alles. Gelukkig leverde een plaats 4 ook een fles wijn op. Fritz Dueller eindigde als laatste van de 42 deelnemers in de groep, en werd daarvoor beloond met ... een fles wijn! De wijn had de naam "Avondrust", wat wel toevallig was. Of moet ik zeggen toepasselijk?
Het is altijd een gezellige dag met de ouwetjes, en voor volgend jaar kunnen best nog enkele spelers van onze club meedoen, inschrijven is al mogelijk vanaf 50 jaar. In deze groep 3 van jongere ouderen kunt u alvast wennen.
In het clubblad dat mogelijk binnenkort verschijnt wordt wat dieper op het toernooi ingegaan.
Voor de foto's, uitslagen en standen zie: www.r-s-b.nl/senioren08/.


Fritz und Gerrit in der Weinstube (foto: toernooisite)

Geen opmerkingen: