zondag 25 mei 2008

Groep 2 bijna beslist...

Nadat Ton Dulk zich vorige week al plaatste voor promotie naar groep 1, voegde Arjen Kouwenhoven zich hier afgelopen vrijdag bij. Opgelucht, omdat hij zich in de tweede ronde lelijk verslikte tegen Sascha Ottenhof en promotie ondanks plek 1 in de reguliere competitie nog een hele klus leek te gaan worden, waarin elk van de zes spelers kansen had.
Wat gebeurde er vrijdag? In een lange manoeuvreerpartij kreeg Jan van Overdam voordeel, maar tot winst kwam het niet. Hiermee kwam Arjen aan het benodigde halfje. Zeker omdat Ton Dulk (4,5 uit 5 in de play-off!) korte metten maakte met concurrent Piet Verheij. Sascha Ottenhof moest winnen om in de race te blijven, maar Filip Borst gaf hem feitelijk geen enkele kans.
Sascha is nu uitgeschakeld. De strijd om de resterende promotieplek gaat tussen Filip (8,5 uit 14), Piet Verheij (8,5 uit 15) en Jan van Overdam (8 uit 14). Piet is uitgespeeld. Filip moet nog tegen Arjen en Jan van Overdam ontmoet Sascha. Het is niet ondenkbaar dat spelers gelijk eindigen waarbij de SB-score de doorslag zal moeten geven.
In de andere groep is het ook spannend. Hier gaan Herman van Malde en Viktor van der Wetering in een onderling duel uitmaken wie er zal degraderen.
Een speeldatum voor de drie duels wordt nog bepaald.

Geen opmerkingen: