zaterdag 3 mei 2008

Dick de Wit Fischer Random Champ!

Het Fischer Random kampioenschap van de club is zeer overtuigend gewonnen door Dick de Wit. Hij scoorde maar liefst 13,5 uit 14! Het is nu duidelijk waarvoor hij zijn krachten in de interne gespaard heeft. Deze titel spreekt natuurlijk meer aan. De bezetting deze avond was minimaal, er werd immers ook nog in de interne gespeeld (o.a. Michel won van Lendert en maakt de titelstrijd heel spannend!) en verder was het deze week schoolvakantie en waren heel wat spelers gewoon thuisgebleven om op de BBC naar het spannende Wereldkampioenschap Snooker te kijken. Fischer Random expert Kresna was helaas verhinderd i.v.m. een buitenlandse reis.

Er waren kortom slechts acht deelnemers en er werd daarom dubbelrondig gespeeld. Kanshebbers waren op voorhand Dick, John van Baarle, Ben Boog en in mindere mate ook nog late binnenfietser Kemner. De strijd was snel beslist. John van Baarle hield Dick in 1 partij op remise, maar Dick vermorzelde de rest gewoonweg, hij is de Ronnie 'O Sullivan van het Fischer Random. Op respectabele achterstand werd John van Baarle tweede met 10,5 punt, met slechts 1 nul tegen Dick. John verprutste vele stellingen of liever gezegd, hij verkoos vaak de leukere voortzetting boven de door Fischer aanbevolen. Derde werd Ben Boog met 9 punt, had meer kunnen zijn maar tegen Kemner gaf hij pardoes een dame weg. Vierde werd Kemner met 8,5 punt, die derde had kunnen worden als niet Ruud Kok de partij van zijn leven tegen hem had gespeeld. Compliment aan Ruud! Vijfde werd Filip met 6,5 punt, hij verbruikte te veel tijd in goede stellingen. Zesde Ruud Kok met 3,5, heel knap in dit veld. Zevende Piet Verheij met 2,5 en last but not least Gerrit Boer met 2 punten. Gerrit begrijpt het Fischer Random uitstekend, maar ziet niet dat de stukken anders staan.

Dick kreeg uit handen van de andere spelers direct zijn prijs uitgereikt, een enkeltje Reykjavik...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mannen laat ik een strakke organisatie achter en gaan jullie rommelen. Net als Fischer ruik ik een complot , hebben jullie wel verder gespeeld of is er de rest van de avond gedronken. Geloofwaardig is het niet. 13,5 uit 14 dubbele ronde Dick kampioen. Dat is dus maar een remise ,dus 1,5 uit 2 tegen John van Baarle die gelukkig daarmee nog ongeslagen bleef. Dr. Zukar slaat toe. Gefeliciteerd Dick

Cor de Wit

Anoniem zei

Cor, je hebt gelijk, de combinatie van drank en het handschrift van Ruud Kok is hier de schuldige aan. En natuurlijk de vreemde stellingen die jij fabriceerde... achteraf niet vreemd dat je zelf weg bent gegaan.