zaterdag 17 mei 2008

Groep 3, aantal kandidaten voor plaats 3 gehalveerd

In een vorig bericht werd gemeld dat er nog 4 kandidaten voor plaats drie waren. De eerste twee plaatsen werden en worden bezet door John van de Laar en Andre Coenen, hun promotie staat inmiddels vast. Als beide spelers volgende week aanwezig zijn kan Andre bij winst op John zelfs nog kampioen worden!
In ronde 30 van 16 mei werden 8 partijen gespeeld, die eerst even kort aan de orde komen. John van de Laar moest wegens een pijnlijke behandeling bij de tandarts verstek laten gaan, waardoor Andre Coenen voor de vierde keer tegen Gerrit Boer speelde. De onderlinge score was 2-1 in het voordeel van Gerrit, en die score is nu 2-2: Andre overklaste Gerrit. Coen van Baren speelde tegen Michiel Gerritse, en was hem duidelijk de baas. Vervolgens remiseerden Peter Overduin met Peter de Joode. Dit wat betreft de topplaatsen. De andere uitslagen: Angelique Osinga verliest van Sophia Thoma, Fritz Dueller en Stoffer Sprangspelen remise, John van Waterschoot wint van Martin in 't Hout. Een interessant gevecht was er tussen de twee meest recente leden Eduard Smits en Peter Geleijns, beiden een duidelijke aanwinst. Eduard won. Tot slot was er een aardig duel tussen Henk van der Velden en Marjolein Osinga. Het ging lange tijd ongeveer gelijk op. Op een gegeven ogenblik stond op de klok van Henk -0:00, wat betekent dat hij door zijn tijd heen was. Maar, zegt Henk, dat kan toch niet: er komt nog een kwartier bij. Dat laatste hadden Marjolein en Henk even daarvoor samen geconstateerd, ten onrechte. Ze waren even vergeten dat we al sinds het begin van dit seizoen de hele partij in 1:45 uur afwerken, zonder tussentijdse tijdcontrole na 35 zetten... Op verzoek van Marjolein werd de formele uitslag van 1-0 voor Marjolein omgezet in remise. Respect voor deze sportieve houding!
Naar de ranglijst:
De ouderen, Gerrit Boer en Michiel Gerritse, hebben de kans op promotie door hun verliespartijen verspeeld. Overgebleven zijn Coen van Baren, die dit seizoen opmerkelijk sterk speelt, op plaats drie en Peter Overduin op plaats vier. Peter was in het begin van het seizoen vaak afwezig en bewijst zijn speelkracht door toch nog op te klimmen naar deze mooie vierde plaats. Om te promoveren moet hij volgende week van Coen winnen, aan remise heeft hij niets. Coen enigszins kennende, zal dat zeker niet zomaar laten gebeuren. Ik denk dat de strijd om promotie en kampioenschap in jaren niet zo spannend is geweest!
De complete ranglijst is (binnenkort) op de site ter beschikking.

1 opmerking:

Cor de Wit zei

Spannend, speel tot het laatst zo goed mogelijk, je weet nooit hoeveel mensen er uiteindelijk promoveren, los van de rechthebbenden.