zondag 14 februari 2010

Het 7e flikt het toch nog !!


Het laagste team van Charlois Europoort had aan het begin van het seizoen de potentie om mee te draaien in de top van de tot 6 teams uitgedunde 4e  klasse B (waarom gewoon niet integreren in de 3e klasse en opheffen die 4e klasse).

De eerste wedstrijd werd dik gewonnen tegen Zwijndrecht/DWD 3 (6-2). Daarna kwam de topper tegen Krimpen 5 en dat werd 4-4. In de derde ronden werden we compleet en onverwacht  weggevaagd door de Pionier 2 uit Hellevoetsluis (5.5-2.5) en herstelden we ons in de 4e ronde met 6-2 tegen Dordrecht 5.

Na 3 ronden stonden we gewoon nog 4e met deze resultaten en leek het kampioenschap erg ver weg. Maar omdat we in de 4e ronde dik wonnen gingen we de 5e ronde nog in met toch nog  enige hoop om kampioen te worden.

We hadden het geluk dat de gedoodverfde kampioen Krimpen 5 al de maandag voor ons had gespeeld en mijn hoop dat die ook zouden sneuvelen tegen het sterke “de Pionier 2” kwam helemaal uit.  Ze werden nog harder gemaaid dan wij met een  6-2 verlies!

Dus we wisten wat we moesten doen om toch nog de titel te bemachtigen. Met minstens 4.5-3.5 winnen want 4-4 was nog niet eens genoeg voor promotie (dan zou de Pionier niet geheel onterecht 2e worden en promoveren).  En wij moesten nog tegen de hekkensluiter IJsselmonde 2.

Wij kwamen met 3 invallers in IJsselmonde (Leopold zat in Parijs, van Overdam sr had een feessie en Marjolein wilde (logisch) in de buurt bij Angelique blijven).  Geen al te best begin natuurlijk maar onze grote “leider/lijder/ayatollah” had 3 invallers opgesnord om de 2 ronden geleden bijna onmogelijke taak om kampioen te worden te  vervullen.

Het verloop tegen het erg zwakke IJsselmonde 2 (ze hadden immers nog maar nul match punten). Ruud Kok stond al heel snel  een toren voor en won dus ook. Ook Frans Bloedel won snel een toren en iets later de partij. Fritz Dueller stond een stuk achter tegen wat pionnen en haalde toch nog remise binnen. Frank Hendriksma ergerde zich zo aan zijn tegenstander dat hij met de schrik vrij kwam met remise. Dus na 1.5 uur waren de laatste 4 borden klaar en stonden we met 3-1 voor. Dat betekende dat de eerste 4 borden nog 1.5 punt moesten scoren om toch de titel binnen te slepen. Ons zekerheidje Lennart Heijnen had al snel een dame weggeblunderd en stond dus hopeloos verloren en verloor na enig spartelen. Adri Jumelet stond ietsje slechter maar good old Michel Gerritse stond gewonnen.  Henk vd Velden gaf geen krimp en haalde een prima remise binnen en dus hadden we nog 1 punt nodig uit 2 partijen. Al snel werd de partij van Adri remise gegeven en al snel daarna haalde Michel de overwinning binnen met degelijke maar zeer belangrijke overwinning. Het 7e  KAMPIOEN dus !!!.

Het 7e heeft toch geflikt wat na 3 ronden onmogelijk leek. Namelijk gewoon kampioen worden. De “eerste zekere” titel van Krimpen ging toch naar de groene hel.  En Damhuis kan zijn de fles drank komen afgeven in de hem zo geliefde speelzaal van Charlois Europoort.

8 opmerkingen:

Sascha zei

Gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Op naar de 3e klasse!!

PeterK zei

Nu nog een verslagje van het 5e tegen Moerkapelle? Dit verslag is overigens niet geschreven door de teamleider maar door een speler van het 7e, zo kan het ook mensen, dus als een speler zich geroepen voelt? Draag je steentje bij aan de weblog voor ieders plezier!

Peter dJ zei

Gefeliciteerd !

Hmmm, straks hebben we geen team in de 4e Klasse RSB meer. Zal het bestuur van CE CE-5 en/of CE-6 nu even opdracht geven om te proberen uit de 3e Klasse te degraderen ?! ;-)

Peter dJ

Sascha zei

Een 8e team kan ook de oplossing zijn, echter is dat wel haalbaar?

CE 5 eerst naar de 2e klasse, en als het meezit gaat CE 6 ook naar de 2e klasse.. dus dan maar 1 team in de 3e klasse, voor het model moet CE 4 naar de promotieklasse promoveren volgend jaar en CE 5 doorstomen naar de 1e klasse. Dan hebben we weer in elke klasse 1 team zitten. Voor het mooie zal CE1 naar de 1e klasse KNSB moeten promoveren en CE 2 naar de 2e klasse KNSB. Zodra dat model klaar is, kunnen we weer een stapje verder gaat denken.. Elke team weer een stapje hoger op de ladder en daar ook handhaven..

Anoniem zei

De 4e klasse mag wat mij betreft opgeheven worden met maar 2 teams in twee pools van 6 teams. Je krijgt niet eens waar voor je geld met 5 partijtjes terwijl je eigenlijk recht hebt op 7 partijen. Je kunt niet eens met de Damhuis Mohikanen meedoen .. Niet dat iemand van het 7e daar recht op heeft trouwens.

Si Tumbuk zei

Mensen, van harte gefeliciteerd!!

Ronald Damhuis zei

Nadeel van het opheffen van de vierde klasse is dat het niveauverschil in de derde klasse erg groot wordt. Niemand zit te wachten op een 7,5-0,5 uitslag. Alternatief is 1 derde klasse op te heffen en 7 teams naar de vierde klasse over te hevelen. Als C/E 7 zo makkelijk kampioen wordt, horen de overige teams zeker niet in de derde klasse.

Adri zei

Er moet zo wie zo een 8e team komen omdat het 7e aangesterkt moet worden tot minstens gem.1600 ELO, om in de 3e klasse te kunnen handhaven. kampioen zijn is prachtig maar handhaving in een hogere klasse is nog belangrijker.
Dat geldt voor elk team die promoveert.