dinsdag 24 juni 2008

Terugblik op ons rapidtoernooi

 

Dick de Wit en Andy Ooms winnen! Andy op weerstandspunten 1e Dick had de onderlinge partij gewonnen! Maar dat telde ff niet. (en een TPR van 2407 ) Dick verloor van Bonno Pel die 3e werd. Behalve dat ik zelf slecht speelde , ik verloor weer van Andre Coenen die al de bijnaam Corronizer kreeg, vond ik de dag enorm geslaagd. We begonnen niet al te vroeg , dat scheelt weer met die toernooien waar je nog niet eens wakker al uitgespeeld bent en doordat we een strak schema kenden waren we mooi voor 5 uur helemaal klaar.

Het deelnemersveld was sterk, jammer alleen dat Kachun Lui zo aangeslagen was door ons Nederlands voetbalteam dat hij besloot Nathanael Spaan niet bij te staan in de strijd om de eeuwige roem. De spelers waren sportief :wedstrijdleider Gerard Kool vond zelfs de tijd om met Valery Maes een partij schaken.

Jan van Overdam eindigde boven Julian , een halfpuntje maar en Julian zegt waarschijnlijk dat hij beter gespeeld heeft kijk maar naar de TPR. Wat zal ik zeggen Julian pas op als oudste van drie broers en eigenlijk de sterkste snap ik je positie, dus probeer voorlopig je broer David nog voor te blijven, houdt vol en ze zijn je misschien pas over een paar jaar voorbij . ( de komende competie in groep 1 zal de graadmeter zijn )

Verder viel me op dat een vermoeide John Leer toch 5 punten haalde en gedeeld 4e/5e werd. DAT Gerrit Boer Ruud Kok en Pia van Rossum samen met David Berendsen 3 punten haalden en daarmee de 1/4 in de B groep waren. Ruud wist niet dat hij het in zich had ( wij ook niet ) David wist het helemaal niet want die was meteen weg.

Dat er nog meer prijzen waren: Roi Miedema was de sterkste jeugdspeler in de A-groep ( met een ELO van 2296 viel dat ook te verwachten) 4,5 punt voor Rick de Wilde met 4.

Julian de sterkste in de B en Jan van Overdam 1e voor Angelique Osinga in de C.

De catering was dik in orde van de lekkere broodjes bal tot de Kippensoep, de koude biertjes en de warme koffie. Michel had gezorgd voor twee bardames die de gemiddelde leeftijd in de zaal aardig omlaag haalden.

Nadat we iedereen bedankten die meegewerkt hadden viel de groep uitelkaar en ging een ieder weer alleen richting huis. Iedereen? Nee:

Carel Vredenborg die als penningmeester weer voortreffelijk werk verrichtte reed na afloop de ondergaande zon tegemoet met een van de dames ongetwijfeld gelokt door de uitstraling van de penningmeester  in zijn auto ( ja inderdaad de blonde )

Hopelijk zien we elkaar a.s vrijdag weer op de clubavond en spelen we weer spectaculaire partijen. Carel halen we wel over om er een traditie van te maken. Bedankt.

Geen opmerkingen: