zondag 8 juni 2008

GEEN VERRASSINGEN IN TWEEDE RONDE ZOMERTOERNOOI


In de tweede ronde van het zomertoernooi vielen er weinig verrassingen te noteren. De meeste favorieten wisten ook hun tweede partij in winst om te zetten, hoewel niet altijd zonder moeite.

Piet Verheij is waarschijnlijk de enige speler die dit seizoen echt tegen Dick de Wit voluit ging, en ook de enige die het in zich heeft om van Dick te winnen. Hij kwam een heel eind, maar moest toch in het verre paardeindspel de wapens strijken.

Hans Uitenbroek had ook wat duwen en trekken nodig om Peter Overduin te bedwingen. Het duel tussen de beide Marcels, Dirks en Schröer werd na hardnekkig verzet van eerstgenoemde door de laatstgenoemde Marcel gewonnen. Arjan van der Leij won gedecideerd van Sophia Thoma, en lijkt zijn zinnen te hebben gezet op de hoofdprijs.

Gerrit Boer leek vooraf erg in zijn nopjes omdat hij tegen Carel Vredenborg moest spelen, maar werd toch in een vlotte partij van het bord getikt.

Hebben we dan alle toppers gehad? Nee, want Peter de Joode verslikte zich in het pijn-in-je-ogen kapsel van Pia van Rossum, zodat Pia nu ook op 2 uit 2 bij de koplopers staat. En aangezien alle echte kerels volgende week voetbal gaan kijken, zou zij zelfs kunnen profiteren van de afwezigheid van haar medekoplopers.



In het contigent spelers dat een bye in de eerste ronde had, zaten ook nog wat interessante partijen. Meermalig zomerkampioen John Leer verloor van Lendert van den Ouden, en even leek het of Peter Kemner tegen Julian van Overdam hetzelfde lot beschoren leek, maar Peter wist met een eeuwig schaak combinatie het vege lijf te redden.

Door het grote aantal onaangekondigde byes, moest invallend toernooileider Cor de Wit staande de vergadering een creatieve indeling maken. Maar om jezelf dan tegen Martin in ’t Hout in te delen gaat wel wat ver… Broer Ger in ’t Hout had het iets beter getroffen, maar verloor ook, tegen Angelique Osinga, zodat de broers In ’t Hout nog op hun eerste succes wachten.

Zij zijn echter niet de enigen die nog niet op het scorebord staan. Ruud Kok verloor tegen meneer Gerritse, en ook John van Waterschoot moest in de andere John van de Laar zijn meerdere erkennen.

Adri Jumelet won wel, tegen Jan van Overdam sr, en ook André Coenen doet met de winst op Coen van Baren nog volop mee voor de prijzen.

Eens kijken wie er volgende week van de gelegenheid gebruik maakt om met stip te stijgen in het klassement.

Uitslagen ronde 2 zomertoernooi 6 juni 2008

P Verheij – D de Wit 0-1

M Schröer - M Dirks 1-0

P Kemner - Ju van Overdam rem

H Uitenbroek - P Overduin 1-0

S Thoma - A vd Leij 0-1

C Vredenborg - G Boer 1-0

P van Rossum - P de Joode 1-0

J Leer - L vd Ouden 0-1

C de Wit - M in ’t Hout 1-0

J van Waterschoot - J vd Laar 0-1

C van Baren - A Coenen 0-1

R Kok - M Gerritse 0-1

A Jumelet - J van Overdam sr 1-0

A Osinga - G in ’t Hout 1-0

Bye: W Veelenturf, P Geleijnse, E Smits, HJ de Heer, J de Heer, S Sprang, F Dueller, C Bennigshof, C van As, R Hesselman

Verslag: Carel Vredenborg, tekeningen: Pia Sprong
Speel 3 partijen na uit deze ronde!

2 opmerkingen:

Cor de Wit zei

Carel onze wedstrijdleider deelde me in tegen Martin.( eigenlijk speelde ik tegen HJ de Heer ) Ik lootte later de andere wedstrijden, dit omdat Filip hard bezig was.Verder vind ik de overwinning van Lendert een verrassing en ook de overwinning van Pia mocht er zijn als verassing.De remise van Peter ook een verrassing.
Kortom het is een spannend onvoorspelbaar iets.

Unknown zei

Carel het komt door de muren, mijn haar is gewoon rood maar door dat groen lijkt mijn haar veel feller. En tussen haakjes, Peter heb ik in de pan gehakt. Dus als die koplopers wegblijven is het voetballen een smoesje. De tekeningen zijn van Pia Sprong.