zaterdag 7 juni 2008

Laatste beslissingen in groep 2...


Met het zomertoernooi al in volle gang, konden vier spelers uit groep 2 gisteravond nog vol aan de bak. Filip Borst (8,5 uit 14) en Jan van Overdam (8 uit 14) streden om de laatste promotieplek, met Piet Verheij (8,5 uit 15) als geïnteresseerde derde hond aan de zijlijn.
Bij gelijk eindigen zou de SB-score de doorslag geven. Hierbij had Jan veruit de beste papieren, Filip de minste. Er waren derhalve diverse scenario's denkbaar. In ieder geval was voor Filip een ding duidelijk: bij winst was hij door.

Tegenstander Arjen Kouwenhoven kon vrijuit spelen: door de remise in de vorige ronde was hij al door. Filip raakte in de opening een pion achter en die zag hij nooit meer terug. In het late middenspel werd de partij na enige aarzelingen beslist.

Jan speelde tegen de al uitgeschakelde Sascha Ottenhof een interessante partij. Hij won de dame maar in het tijdnood kon het nog alle kanten op. Hij maakte het mooi af en Jan naar groep 1.

De eindstand:
Ton Dulk 11
Arjen Kouwenhoven 10,5
Jan van Overdam 9
Piet Verheij 8,5
Filip Borst 8,5
Sascha Ottenhof 8.

Vorige week viel de beslissing bij de degradatie. In een onderling duel met concurrent Viktor van der Wetering speelde Herman van Malde zich door een overwinning veilig.

Tekening van Jan is gisteren gemaakt door Pia Sprong!

Geen opmerkingen: