woensdag 3 februari 2010

Derde team blijft op kampioenskoers!

Vooraf heb ik enkele teamleden nog gewaarschuwd: de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk a/d IJssel 1 zou echt geen makkie worden. Er spelen gewoon 8 v/d Laartjes in het team van Nieuwerkerk a/d IJssel, en het kan zo maar gebeuren dat je daar op een blauwe dinsdag een keer van verliest. Statistisch is die kans natuurlijk klein, maar wie kent het begrip "collectieve off-day" niet?

Met de geruststellende gedachte dat de concurrentie deze week al punten gemorst heeft, begonnen we voorzichtig aan de wedstrijd. Nergens werden echt grote risico's genomen in de opening. Dit resulteerde in een wel erg snelle remise van Peter Kemner, in een zetje of 14. Het schijnt dat zijn pen het niet meer deed. Hij wist overigens helemaal niets te bereiken in zijn partij tegen Leon Willemen. "Een gebrek aan ritme" verzuchtte onze bijna-onttroonde clubkampioen. Niet veel later volgde een remise op bord 2 van Arjen Kouwenhoven, die eveneens met zwart weinig potten wist te breken tegen Edo Pouwelse. Gelukkig was Hans Uitenbroek er nog die in ieder geval voor een partij zorgde waar je in het voorbijgaande wel iets langer dan 4 seconden naar wilde kijken. Hij had vrolijk een pionnetje geofferd, met mooie compensatie. Zijn tegenstander Cees Klein hield het niet droog: een voorsprong van 2-1! Echter, de buit was nog lang niet binnen. Niemand stond op dat moment gewonnen, een enkeling stond zelfs iets minder of was het op zijn minst onduidelijk (vooral bij Jesus en bij Sophia). Op dat moment kreeg Gerard op bord 1 remise aangeboden. Gerard stond erg prettig met ruimtevoordeel en wat mooie open lijnen. Doorspelen was op dat moment strikt noodzakelijk. Gerard heeft een beetje de pech dat hij nu een aantal keer remise uit de weg moest gaan in het kader van het teambelang. Helaas liep het dit keer niet goed af, en Gerard moest tegen Gerard Nieuwenkamp buigen in het eindspel. Ondertussen had ik op bord 4 gewonnen van Leo v/d Haven, een vrij regelmatige partij die in tijdnood van Leo snel beslist kon worden in mijn voordeel. Zo stond er nog steeds een voorsprong op de borden, maar wisten we dat het nog lastig kon worden. Gertjan Pellikaan bereikte ook niet veel in de opening tegen Arjan Huyzer, maar zowaar kreeg hij naar horen zeggen toch nog mogelijkheden in het eindspel. Arjan ontsnapte geloof ik met eeuwig schaak, en ik kan je verzekeren dat dat heel lang duurt. Remise dus voor Gertjan, die nu op trainingskamp kan naar Thailand. Jesus Canedo hield zijn partij tegen Sjaak v/d Linde uiteindelijk op remise door zetherhaling. Bleef alleen Sophia nog over op bord 7 tegen Rob Hoogland. Sophia kwam in een toreneindspel terecht met een pion minder, maar met zeer goede remisekansen. Net toen ik mij begon op te maken voor een zenuwachtig kwartiertje met tijdnood, bood haar tegenstander plotseling remise aan. Sophia nam het uiteraard direct aan, en daarmee was de overwinning een feit. Een benauwde overwinning, dat dan weer wel. Maar overigens wel een terechte overwinning.

Heel leuk dat Krimpen niet verder gekomen is dan 4-4 tegen Spijkenisse 2. Een teken dat dit team nog niet rijp is voor promotie naar de KNSB? Nee, die conclusie lijkt mij niet terecht.

Komende wedstrijd schijnen wij aan 4-4 tegen Erasmus genoeg te hebben voor promotie, maar we gaan nu natuurlijk vol voor het kampioenschap! En we wensen Krimpen veel succes, misschien looft de RSB wel een prijsje uit als ze met vijf teams de tweede plaats behalen? Damhuis heeft genoeg groene appels liggen thuis.

Gijsbert Kamerman

16 opmerkingen:

JCA zei

Wat een mooie ontwikkeling, en wat een "volwassen" team met een koele Sophia. Wanneer de kikkers in de mand blijven, kan het heel mooi worden.
Een goed voorbeeld voor de andere oneven teams!

PeterK zei

De overwinning was verdiend en dat het nog benauwd werd hadden we aan onszelf te danken, Gerard had op 1 gewoon de remise moeten pakken en Gertjan liet in een moment van onachtzaamheid een zeer goede tot gewonnen stelling remise lopen. Hulde voor Sophia die net als vorige keer tegen Dick Brus zeer koel blijft onder grote druk! Dank ook aan supporter en reserve Ton Dulk voor zijn aanwezigheid en steun!

André zei

Gefeliciteerd met de overwinning.
En een applausje naar Sophia voor haar enorme koelbloedigheid.
Promotie is bijna een feit!!!

Jason zei

Netjes gedaan heren en dame. Wel een rare actie van Rob Hoogland. Vast niet aan zijn teamleider gevraagd? En je zou toch verwachten dat hij als "zoon van" wat meer zijn best zou doen om Krimpen te helpen?

Rob Hoogland zei

De stelling bij het remise aanbod was op dat moment echt remise. Sophia moest eerst even een paar kleine testjes doorstaan (matdreiging danwel het veroorzaken van vrij-pionnen) maar wat er nu overbleef was 100% remise (Fritz stelling uitspelen komt er niet doorheen en een waardering van -0.51).

De winst in de partij (zet 21... Pc3 was erg sterk) was steeds verder weggeraakt in het eindspel (goed gespeeld van Sophia)

Anoniem zei

Gefeliciteerd

Cor

Si Tumbuk zei

Mensen, van harte gefeliciteerd!

Adri zei

Proficiat 3e met het behaalde succes, tja moet het 5e naar de 2e klasse om het gat op te vullen plots komt er mogelijk weer een gat. CE lijkt wel een RSB gatenkaas die niet dicht te krijgen is, tenzij de bedenkers van het 5 jarenplan kunnen toveren.

Ton zei

Tussenstand SO R'dam 3 - Krimpen 1 : 3,5-1,5

JCA zei

Wanneer Erasmus vrijdag dan dik wint, kan het wel eens een heel zuur seizoen worden voor Krimpen...
(-:

Si Tumbuk zei

John, in dat geval wordt het evenzeer zuur voor ons, omdat Erasmus vrijdag a.s. tegen CE moet.

Mokumtiger zei

Rotterdam heeft gewonnen met 41/2 - 31/2.

Jason zei

Nou, doe dan maar winnen hoor vrijdag, van Erasmus...

Sascha zei

K1 maakt het zich wel moeilijk. Als CE3 zich aan de verplichtingen voldoet, dan is K1 vrijwel zeker van plek2. Bij een ander resultaat, kan het nog heel spannend worden voor de bovenste plaatsen.
CE3 zal zich wel willen wreken voor de wanprestatie van CE4 tegen Erasmus.

JCA zei

Oh..., moet Erasmus tegen Charlois Europoort?

Jason zei

Proficiat en bedankt!