zaterdag 13 februari 2010

Borst en Van den Ouden pakken weer halve scalp

Halverwege het Noteboomtoernooi te Leiden kunnen Filip Borst en Lendert van den Ouden vooralsnog tevreden zijn. Lendert won op dag 1 van Seegers (1920) en op dag 2 startte hij met een remise tegen Roeland Pruijssers; ik geloof dat dat zijn tweede halve scalp is na een remise tegen een GM in Utrecht verleden jaar.
Nadien wist hij een minder goed eindspel te keepen tegen de sterk op dreef zijnde Aalders (1903). Vanavond verloor hij tegen Kaufeld (2254) en daar was hij minder tevreden over, maar al met al heeft hij het met een TPR van 2119 tot nog toe gewoon erg goed gedaan.
Filip begon met een bye. Daarna winst tegen Thora (1892), een plaatsgenoot en bekende van Andy Ooms, remise tegen Tolenaar (2116) en vanavond wist hij Alienkin (2398, IM) op remise te houden. Na de scalp tegen Hoffmann (enkele jaren terug) zijn tweede goede resultaat tegen een titelhouder. TPR na dit alles 2292.
Zeer naar tevredenheid dus, maar morgen staan de 33 stukken weer op ons te wachten en treffen we mensen die niets cadeau willen doen, dus het is nog lang niet gelopen allemaal. Er moet hard worden gewerkt. Maar het belangrijkste is: we genieten van het spel!
Jammer dat Marco Kirana er uiteindelijk niet bleek te zijn; hij had zich wel opgegeven. Nader bericht volgt morgen, maar de website weten jullie ongetwijfeld te vinden.

5 opmerkingen:

PeterK zei

Een beetje Indiaan hoefde vroeger toch echt niet met een halve scalp bij het stamhoofd aan te komen, dan werd hij direct de tipi uitgeflikkerd....

Si Tumbuk zei

Die Alienkin heeft ook een behoorlijk kale kneiter, dus ik denk dit dat de Indianen iets aan zijn scalp hadden gehad. In de tipi van Charlois Europoort echter, heeft hij waarschijnlijk nog wel enige waarde.

Si Tumbuk zei

En ik begin zondagochtend tegen IM Chiel van Oosterom (2369), dus we kunnen weer lekker aan da bak!

Sascha zei

Leuke tegenstanders!!

Sascha zei

Borst verloren van C. van Oosterom, Lender gewonnen van N. van der Maat.

De laatste ronde gaat beginnen!

Lendert met wit tegen J.A. Tolenaar (2116) en Filip met wit tegen A. Peiter (2067).

A. Bitalzadeh leidt met 5 uit 5!