zondag 24 oktober 2010

Strijd in groep 1

Afgelopen vrijdag is er in groep 1 weer interne gespeeld. Drie partijen om precies te zijn. En die drie partijen waren allemaal rond middernacht pas afgelopen. En in alle drie de partijen viel er een beslissing. Vandaar de titel natuurlijk.


Als eerste was de partij Lendert v/d Ouden-Jan van Overdam klaar.Nadat Jan de opening zwaar mishandelde,kwam hij een pion achter te staan.Hij verkreeg nog wat tegenkansen door waar mogelijk te compliceren, maar Lendert ontbrak het niet aan techniek en hij schoof de partij heel beheerst uit. Als tweede was ikzelf klaar met wit tegen John Leer. Door de druk tegen zwart`s alleenstaande d-pion had ik de hele tijd een klein voordeel.Uiteindelijk zette dat zichzelf om naar winst. Als laatste was de partij Sascha Ottenhof-Arjan van der Leij klaar. Dit was de meest spectaculaire partij van deze avond. Sascha speelde een nieuwtje in de opening maar toen hij het eindspel inging en tegelijkertijd de a-pion ongedekt liet, kon Arjan het eindspel naar zijn hand zetten.

Als deze avond een voorbode is wat we voor de rest van het seizoen van groep 1 kunnen verwachten, zal het een leuk seizoen worden!

Julian

Geen opmerkingen: