maandag 11 oktober 2010

Eerste houdt het hoofd koel in Delft


Het eerste heeft afgelopen zaterdag gewonnen met 5.5-2.5 van DSC Delft 2.
Een knappe prestatie,aangezien Delft 2 geen speler lager dan 2070 opstelde en dus geen echte zwaktes had.
Even snel de borden langs:

Bord 1:Bruno Laurent speelde met wit tegen Patrick de Bas(2086).In een volgens mij regelmatige partij werd na een ongelijk lopereindspel de vrede getekend.

Bord 2:Invaller Albin Dal Borgo (een invaller met 2196,hoeveel clubs kunnen dat zeggen) stond de gehele partij beter,won een stuk maar het was allemaal zo makkelijk niet als het leek.Na knap verdedingswerk van Kim Meulenbroek(2145) werd ook hier tot een remise besloten.

Bord 3:Ikzelf tegen Gert Legemaat(2203).Na 3 jaar geleden keihard op de feiten te zijn gedrukt door mijn tegenstander,was het nu tijd voor revanche.Die kreeg ik na een lange partij:1-0

Bord 4:Valery Maes stond volgens mij in het begin en vroege middenspel een tikkeltje beter tegen Ted Barendse(2178),maar geraakte kort daarna in wat moeilijkheden die hij echter vakkundig oploste:1/2-1/2

Bord 5:Roger Meng was als eerste klaar tegen Jan-Pieter Vos(2090).Het verging Roger redelijk soepel;stellingsvoordeel,materiaalwinst en een onberispelijke techniek zorgde voor een vol punt.

Bord 6:Jan van Overdam verloor van Bob Voogt(2074),na eerst een tijdlang veel beter te hebben gestaan.Echter 1 combinatie maakte een einde aan de partij.

Bord 7:Marco Kirana won op een gegeven moment een dame tegen een toren en een loper tegen Richard Oranje(2080),om vervolgens mooi te winnen met een combinatie.

Bord 8:Michel de Wit won zonder noemenswaardige problemen van Walter Anema(2070).

Al met al een voortreffelijke middag.Hopelijk zal het eerste de puntenmachine draaiende kunnen houden in de volgende rondes,te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Vianen/DVP op 20 november.

Julian

Lees ook het verslag van DSC!

1 opmerking:

Sascha zei

Tsja,

Met zulke invallers wordt het wel een makkie in de 2e klasse :)

Gefeliciteerd met het behaalde resultaat!