zondag 31 oktober 2010

Groep 3

Hier geef ik weer het woord aan Gerrit Boer:

Gerrit Boer - Tjerk Tinga remise
Rinus van de Wetering - Jan Hendrik Leopold remise

Jan Hendrik kwam een pion voor, maar moest die later weer inleveren. De combattanten besloten, elk met 2 paarden en een aantal pionnen, niet verder op winst aan te dringen. Het zag er voor geen van beiden uit dat er meer dan remise te bereiken was, en dat werd het dus.

Hoe het Gerrit gelukt is, is hem een raadsel, maar keer op keer komt hij slecht uit de opening. Dit keer met een blote koning in het centrum en een beroerde pionnenstructuur. Er was zelfs geen structuur: losse pionnen op de a- en c-lijn, een dubbelpion op de f-lijn en nog een losse pion op de h-lijn. Tjerk kon daar verbonden pionnen op de a- en b-lijn tegenover stellen, en ook nog een keurig rijtje op f7, g7 en h7. Verder hadden ze elk een toren, Tjerk een paard en Gerrit een loper. Om een lange partij kort te beschrijven: Gerrit hield stand, en zou zelfs de pion die hij al spelende verloor weer terug winnen. De stand zou daarmee zodanig in evenwicht komen, dat Tjerk remise voorstelde, wat dankbaar door Gerrit geaccepteerd werd.


Hebben we toch een Houdini in ons midden ??

Daarmee is Gerrit de nieuwe lijstaanvoerder van Groep 3 geworden, maar van zijn voorsprong ligt Adri Jumelet vast niet wakker van.

Op vrijdag 5 november worden slechts 3 spelers verwacht: Michiel Gerritse zal waarschijnlijk met wit tegen Peter de Joode spelen, terwijl Tjerk vrij gekregen heeft.

Tjerk stelt zich beschikbaar voor de Passage Cup en zal er wel zijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een blote koning in het centrum??? 112 gebeld?