dinsdag 5 oktober 2010

Met de Porsche naar de Gorzen

Na een lange dag op werk, eten en een tukkie, lees ik op John vd Laar's twitter: "Kinderen naar bed, VI kijken en dan met de Porsche even langs in de Gorzen...". Ik twitter terug en vraag of John mij even ophaalt dan ga ik mee kijken bij de eerste wedstrijd van het zesde tegen HZP Schiedam 4. Je verwacht natuurlijk niet dat John ook echt in een Porsche gaat komen, maar ergens moet je natuurlijk ook wel weer beter weten, en dus staat John een kwartiertje later voor de deur....met een Porsche! (klik voor grotere foto).


We scheuren door de Beneluxtunnel en rijden zonder veel problemen de altijd gezellige Gorzen binnen, waar we ook nog eens vrij snel een parkeerplekje vinden. In het zweethokje van HZP staat het zesde inmiddels al een uurtje voor met 1-0 dankzij een zeer curieus partijtje van Andre Osinga, die voor het eerst sinds 1998 of zo weer voor ons voor de bond speelt. Er werd louter met paarden en pionnen gespeeld! Het werd een kort debuut! (zie onder)

Wat later vielen de punten als rijpe appelen. Een overrijpe appel echter haalde de grond net niet maar werd in mid-air door HZP nog opgevangen. Adri stond huizenhoog gewonnen, Dame voor tegen toren+loper en geweldige stelling, maar slaagde er toch in om de dame weg te geven! Zou je wat knappe doktoren die er voor gestudeerd hebben loslaten op Adri dan zou blijken dat Adri in feite het afmaak-gen mist. Hij kan er niks aan doen dus. Hij greep na de blunder vertwijfeld naar zijn hoofd, maar daar zit geen haar meer om uit te trekken en dus ging hij maar hoofdschuddend buiten een sigaretje roken. Gelukkig maakte het voor einduitslag niet meer uit, we stonden toen al ruim voor en het werd uiteindelijk 5,5-2,5. Lees het verslag van Gerrit in het bericht hier onder. Fraaie potten hier en daar, die van Lennart Heijnen leverde zelfs een stelling op die Shredder waardeerde met +37! Dan sta je met recht huizenhoog gewonnen.

Het slotwoord is aan John op zijn twitter: "Team met potentie! Rommelige partij van Lenny, maar je zag dat het wel zou winnen. Was gewoon gezellig in de Gorzen."

Peter Kemner

Klap boven het bordje het partijenmenu uit voor meer partijen.

Viewer by ChessTempo

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mannen van +40 in een Porsche? John hoeft zijn haar in ieder geval niet meer te blonderen. Nu nog een vriendin van 20 en het plaatje is compleet:)

lennard zei

Wie is trouwens die man die ernaast staat? Hij ziet er wel een beetje crimineel aangelegd uit!