zaterdag 9 oktober 2010

CE 3 op jacht in Tilburg naar Stukkenjagers 2

Terwijl CE 1 en CE 2 elkaar gezelschap hielden in het pittoreske Delft, moest CE 3 naar het verre Tilburg toe. De Stukkenjagers 2 was de tegenstander. Afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse KNSB en wij zijn de promovendus vanuit de RSB. Op de site van de Stukkenjagers staat de lezen: Stukkenjagers 2 gaat proberen de sterke seizoenstart door te trekken tegen Charlois Europoort 3, een ongeveer gelijkwaardig team met veel routine.
Wel een compliment! De routine kwam van o.a. Jaap Staal, Gerard Kool, John Leer, Ben Boog en Kresna Soerjadi. Aangevuld met Gijsbert Kamerman, Arjen Kouwenhoven en debutant Sascha Ottenhof trokken wij ten strijde.
Even na 12 uur begon het spel van aftasten, de tegenstander van Kresna kon rustig achteroverzitten aangezien Kresna rondjes bleef rijden op zoek naar een parkeerplek. Het gevolg, een wedstrijdleider die vraagt waar onze bord 8 speler is. Onderweg zeg ik maar, zoeken naar een parkeerplek.
Lang was het spel in evenwicht, over een voorspelling kan geen zinnig woord gezegd worden. Gerard (4) was als eerste klaar, iets beter spel met zwart, maar onvoldoende voor een punt. Een remise was de juiste uitslag. Arjen (7) was de 2e met een score op het bord. Het witte loperpaar was best wel sterk en de diagonaal Lb2/Dc3 bracht het punt binnen. Jaap (5) profiteerde van een blunder van de tegenstander.
Een tussenstand van 0,5 - 2,5! Op de overige borden nog voldoende mogelijkheden om de score verder uit de breiden.
Aan bord 6 moest Gijsbert zwaar zwoegen, net als de avond ervoor tegen John van Baarle. Een agressieve zet van Gijsbert (Dd3) werd gepareerd met een petit combinatie die de tegenstander en pion opleverde. Gijsbert wist met kunst en vliegwerk het goed te keepen en sleepte er een remise uit. Daarna moest Ben (1) zijn meerder erkennen in zijn tegenstander. In het middenspel was het loperpaar in combinatie met een ijzersterk pionnencentrum te veel voor het goede. John aan bord 3 gebruikte veel tijd om alle varianten door te nemen, zoveel dat de tegenstander probeerde John door te tijd heen te jagen. Hierdoor speelde hij niet de beste zetten, zodat John het punt toch wel overtuigend binnen haalde. De score staat hiermee op 2-4 en een gelijkspel is al binnen, kans op een stuntje?
Sascha (2) de eervolle taak om tegen de sterkste speler van het gezelschap te spelen, Cesar Becx. 1866 tegen 2181. Na ruim 4,5 uur zwoegen en ploeteren was het verzet van Sascha gebroken. Al met al een leerzame partij, waarin Fritz zijn zinnen op mag zetten. Kresna (8) bracht het verlossende halfje binnen, als laatste aangeschoven en ook als laatste klaar. In het eindspel had Kresna een loper, paard en dame tegen 2 paarden en 2 torens. Ieder nog een aantal pionnen. Na ruil dame tegen 2 torens had de tegenstander niet veel meer.
Uiteindelijk een 3,5 - 4,5 overwinning!
Na afloop met een aantal spelers nog een drankje gedaan op het terras en nagenieten van de overwinning en een beetje dollen met de telefoon. Op deze plaats nog een dank aan K2 voor de inval en aan alle spelers die deze overwinning mogelijk hebben gemaakt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Buitengewoon goed gedaan.
Dit was voor mij een van de favorieten.
Cor

Mokumtiger zei

Mokumtiger geniet van een flesken wijn ( de inhoud) en wil graag aan Gijsbert mededelen de hoed in de hand te houden door diens uitstekende prestaties in het afgelopen week-end.
mannen, broeders, gaan we met pijl en boog richting klasse hoger?
Sascha, perfect optreden als nieuwe ploegbaas,uitstekend gedaan.
Zeg Jaap, wat motte die Rotjeknorders eigenlijk zonder ons, Mokummers?
heila, teamgenoten; de volgende tegenstander is Amsterdams, dus zal ik als verlegen type niet aanwezig zijn. Nemen jullie mijn taak over?
Suk6 gewenst. G.