vrijdag 2 april 2010

NAAR AANLEIDING VAN DE ENQUETE

Als je een toekomstplan opstelt, moet je wel een doel hebben waar je naar streeft. En niet een abstract doel als ‘het bevorderen van de schaaksport’, maar een dat je concretiseert. Wat is het concrete doel van onze vereniging?

Ik zou zeggen een gevarieerd, afwisselend en soms verrassend aanbod doen van activiteiten, waarin spelers van alle speelsterkten zich thuis kunnen voelen en waaraan ze met plezier meedoen. Eerste noodzaak is een interne competitie van groepen met leden van min of meer gelijke speelsterkte. Tweede: interessante nevenactiviteiten voor leden die op een avond in hun eigen groep geen tegenstander hebben.

De derde is een aantal teams in de externe competitie op vrijwel elk niveau. Het eerste in de meesterklasse, het tweede in de eerste enz. enz. Kampioen van Nederland zullen we niet meer worden zolang er clubs zijn die buitenlandse grootmeesters kunnen importeren. Dat laatste moeten we niet doen: daarmee verliest onze vereniging zijn unieke karakter.

En ten vierde activiteiten die het saamhorigheidsgevoel stimuleren. We kunnen de organisatoren van de feestavond in december j.l. niet genoeg prijzen voor wat ze ons geboden hebben. Vooral het integreren van de jeugdclub in het programma was een geweldige vondst!

Hoe dit te bereiken? Doorgaan op de ingeslagen weg. Trainen van jeugdleden en, zo zij willen, van ouderen. Snelle communicatie via de website. En een beetje aan de weg timmeren, proberen de plaatselijke pers wat over ons te laten schrijven.

Jaap Staal

Geen opmerkingen: