zaterdag 24 april 2010

Charlois Europoort prolongeert snelschaaktitel!



Gisterenavond heeft het eerste snelschaakteam van Charlois Europoort opnieuw de titel in de wacht gesleept! Michel de Wit was ditmaal verhinderd, maar er staan bij ons natuurlijk genoeg snelschaakkanonnen in de rij om het felbegeerde plekje over te nemen. John Leer werd als vierde snelschaakbeest toegevoegd aan de snelschaakbeestjes Julian en Jan van Overdam, en Sneeuwwitje (Dick de Wit). Eenvoudig was de klus niet: concurrentie was er van met name Spijkenisse (tweede plek) en De Yssel, die verrassend beslag wist te leggen op de derde plaats. De onderlinge ontmoeting met Spijkenisse werd met 4,5-3,5 door het eerste gewonnen, en dat was meteen de beslissing. Opvallend was dat Spijkenisse 2 ons eerste keurig op 4-4 hield, terwijl ons derde met 6-2 over dit team heenwalste. Het lag allemaal dicht bij elkaar. Verder was het natuurlijk prachtig dat het derde team (Sascha, Erik, Gerard en ik) van het tweede team wist te winnen (Lendert, Hans U, Lennard en Ben). Toch bleef in de eindrangschikking het tweede het derde net iets voor, en zo hoort het natuurlijk ook. Het tweede eindigde uiteindelijk op de vierde plaats, het derde werd vlak daarachter vijfde.

In de andere groep was er ook succes voor Charlois Europoort. Het vierde viel net buiten de prijzen en werd vierde. Het vijfde team won echter de poule van de derde en vierde klasse! Deze klasse was te klein voor een eigen competitie, en mocht zodoende meedoen met de grote jongens van de 1e en 2e klasse. Het team bestaande uit Angelique, Marjolein, Eduard en Ruud kon aan het einde van de avond tevreden de gelukwensen in ontvangst nemen!

De PR-man van de RSB (Damhuis) heeft besloten geen prijzen meer aan Charlois Europoort uit te reiken, waardoor zijn taak deze avond erg beperkt is gebleven. Hij zal het de komende jaren nog rustig krijgen. Wel opvallend was zijn gifgroene blouse, dat deed mij onwillekeurig ergens aan denken. Een open sollicitatie wellicht? We zullen zien, als hij belooft dit shirt altijd aan te trekken dan geven we hem een vaste plek aan de groene wand zodat niemand zal opvallen dat hij bij ons speelt. Moeten we alleen nog iets aan zijn mond doen.

Het was weer een bijzonder geslaagd evenement: goed georganiseerd op een prima locatie met helaas wat weinig parkeerruimte. Wel is het zeer teleurstellend dat zoveel teams het af laten weten. Wie kan zich nog de tijden aan het Marconiplein herinneren? Het wordt tijd dat de RSB eens serieus met die wegblijvers gaat spreken. Waar was Overschie, Krimpen, Nieuwerkerk, Rokado, Papendrecht, Rotterdam, Messemaker (hogere teams), Erasmus (hogere teams), Ivoren Toren? Ik ben er nog een heleboel vergeten!

Gijsbert

Filmpje 1 van Marcel Dirks, Julian van Overdam legt Ben Boog over de knie, op de achtergrond John Leer en anderen.
Filmpje 2 van Marcel Dirks, onze eigen Jan van Overdam jr. neemt het op tegen Lennard den Boer. Op de achtergrond Hans, Dick.
Filmpje 3 van Marcel Dirks, John van de Laar zet zonder problemen tegenstander mat.

(Bovenste foto en laatste foto: RSB-site, middelste foto: Marcel Dirks)

Alle uitslagen en eindstanden, en veel meer foto's en filmpjes op de RSB-site!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat aan onze teams! Jammer dat bepaalde zgn "grote" verenigingen niet eens de moeite nemen om te komen, aanfluiting.

Sascha zei

De tijden van het marconiplein kan ik mij ook wel herinneren. Toen was de rsb weliswaar wel groter(jaren 90, 3e klasse a-h, 4e klasse a-f)..

Nu moeten wij het doen met 4 groepen in de 3e klasse en met moeite 2 groepen in de 4e klasse..

gisterenavond vond ik het zeker wel gezellig.. al had ik graag ook tegen meerdere verenigingen willen spelen, waar ligt het aan dat de verenigingen er niet waren (de afstand?, zelf 3 kwartier in de auto, de locatie? (prima plek, genoeg zalen en voorzieningen (drank ed))

Op de site van RSR was wel een oproep om mee te doen, maar geen animo genoeg?

Idee voor volgend jaar? gemengde teams van verschillende verenigingen, zodat niet alleen CE kan winnen, maar een combinatie van CE/K/RSR/Spijk oid

Hulde aan de overige teams/verenigingen om mee te doen, want het gaat ook om een gezellige avondje uit..

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!!

Maurice Manoch

Carel zei

Snelschaken doe je tegenwoordig op internet. Vroegah deed je dat of op de club als je wat tijd over had of tijdens dit soort kampioenschappen. Aflopende zaak ben ik bang.

Anoniem zei

Krimpen deed ook mee...
met een jeugdig team.

of telt dit niet mee omdat deze jeugdspelers volgend jaar voor Charlois spelen?