zaterdag 17 april 2010

D-Day wordt uiteindelijk B-Day: zware baaldag


Adri zit er hier nog ontspannen bij en laat Eddy en Andy in het eerste team het zware werk doen (beiden scoorden een remise). Een ontspannen middagje zou het worden voor de vele supporters met misschien wel twee kampioenschappen in de KNSB-competitie! En met maar liefst 3 van de 5 RSB-teams al kampioen zou het seizoen vandaag een ongekend hoogtepunt krijgen. Niets van dit alles. Al snel na het nemen van deze foto vielen de eerste zweetdruppels op de borden aan de kant van de Charlois Europoorters. Het zwakker geachte Spijkenisse (zelf nog in degradatienood) zorgde voor zeer sterke tegenstand en wist ons een krappe nederlaag toe te brengen: 3,5-4,5. Het verschil uiteindelijk: 1 bordpunt meer in deze wedstrijd en we waren kampioen geweest. Nu ging DD aan de haal met de titel, zij wonnen met 5-3 van DSC Delft (DD site: "Er heeft zich een wonder voltrokken"). Felicitatie aan DD!

Ook het tweede, dat uit speelde in een gezamenlijke ronde in Bergen op Zoom, wist het niet te bolwerken. Weliswaar werd overtuigend met 5-3 gewonnen van RSR Ivoren Toren 2, maar dat bleek net niet genoeg. Ook hier een bordpuntje te weinig. Concurrent Bergen op Zoom, dat met een halfje voorsprong de eindronde in was gegaan, won met 5-3 van Messemaker 1847 2 en kaapte zo de titel voor onze neus weg. Felicitatie ook aan Bergen op Zoom!

Desondanks werd er gezellig nagegeten met beide teams en zullen er ongetwijfeld pijnlijke verslagen van beide wedstrijden volgen morgen…. Het is zuur, zo dichtbij and yet so far, maar het seizoen was geweldig met weer 3 kampioensteams en drie andere teams die het kampioenschap c.q promotie maar net misliepen. Volgend seizoen weer wat versterking hier en daar en we gaan er weer voor!

1 opmerking:

Sascha zei

Jammer jongens.. volgend jaar dan maar de kers op de taart!