maandag 19 april 2010

Charlois Europoort weekly (10)

Na 9 spannende weken moest jl. dinsdag de beslissing brengen, wie zich winnaar van week 10 en vooral wie winnaar van het klassement over 10 weken zou worden.

Maar allereerst moet ik de spelers bedanken die dit toernooi tot een succes gemaakt hebben. Er waren 34 deelnemers , van Rusland tot Brazilie , ja zelfs een deelnemer v/d Fiji eilanden ,Vinaka op 16ooo km afstand van Nederland. Van deze groep deden zo’n 10 – 14 deelnemers regelmatig mee. De speelsterkte varieerde sterk ,van zo’n 1300 tot 2300 , er werd hard maar sportief gestreden.

Naast deelnemers van Charlois Europoort waren ook de clubs de Pion Roosendaal, Chess, en RSR regelmatig in de virtuele toernooikamer van CE te bewonderen. Daar dit toernooi zeker is aangeslagen , denken we nu al aan een vervolg voor de periode Sep – Nov 2010. Goed , wat gebeurde er in vogelvlucht in de laatste ronde ?

Net als de vorige ronde , speelde Forza – Paul Kuijpers – weer superieur. Paul had wederom een lastige start tegen Vinaka v/d Fiji eilanden , kreeg een geweldige koningsaanval te verwerken ,wit miste een geweldige kans, zie diagram , en Paul keepte naar remise.



Wit speelde hier Tg6, waarna zwart met Pf6 het doel leeg hield. Wit had met Pd6:-Dd6: Df7: 1-0 kunnen scoren. Ook Pd6:-Pe5: De5:-f6 De4-f5 De5 + -. ( de analyse komt van rybka.)

Daarna stoomde Paul in grootse stijl naar 6 punten en weer een duidelijke 1e plaats! Fijn om zo’n kanjer in ons midden te hebben , Len the man , Kukuleku en brievenbus hebben van Paul toch wel het een en ander opgestoken. Lendert , koploper in het klassement na 9 ronden , had het zwaar. In de openingsronde , remise tegen John v/d Laar , die steeds beter gaat draaien . Ronde 2 nederlaag tegen nieuwkomer Mudpool. Lendert een geweldige vechtjas , Herstelde zich met 3 winstpartijen maar moest buigen voor Forza en Brievenbus. Brievenbus , kanshebber om Lendert te passeren , startte stroef tegen frankmarshall,  die ook deze weken steeds sterker is geworden , verbindingsprobleem Jan , weer aangelogd , sympathiek remise aanbod van Marcel Dirks werd afgeslagen , inmiddels een gelijkstaand paardeindspel ontstaan , en weer viel de verbinding weg. Ditmaal voor langere tijd. Jan ging door zijn vlag. 10 seconden later kwam de verbinding weer tot stand. Dilemma voor de wedstrijdleider. Aangezien we dit toernooi niet met het mes op de keel gespeeld hebben , was Marcel Dirks bereid het punt te delen , mits de concurrenten geen bezwaar hadden. De 3e ronde had Jan het moeilijk tegen Mudpool , remise . Ronde 5 bleek Forza opnieuw te sterk, Maar Jan bleef doorknokken en kwam zo op 5 punten. Ook Gijsbert – Kukuleku – Kamerman was nog kanshebber knokte zich formidabel naar 5 punten al snap ik niet hoe hij dat louter 3 paarden eindspel van Angelique won? Kanon Bob Hooke , in de landelijke competitie op een knappe 4e plaats ! , kwam uit op 4 punten. Een gezellig toernooi bleek voor Charles bij ons belangrijker dan de eerste plaats. Denk dat Charles af en toe lichtjes met de handrem erop, gespeeld heeft.  Tenslotte knokte Marcel Dirks alias Frankmarshall zich opnieuw naar een mooie gedeelde 4e plaats naast Bob Hooke.

Opwinding na afloop , wie veroverde de wisseltrofee ? De eindstand:

1 len the man  38

2 brievenbus 38

3 forza 36

4 bob hooke 34

5 kukuleku 34

6 gossef  25

7 meneer perkt  17

8 frankmarshall  17

9 blondicheck  14

10 sneeuwwitje  10

11 burnnotice  10

12 niezel  10

13 quaserapido  7

14 mhmblom  4

15 schoutenj  3

16 kingfour  3

17 dirkbrijs  3

18 Vinaka  1

19 Drs D  1

De prijzen , te verzilveren bij de Beste Zet , gingen aldus naar Lendert, Jan en Paul.

Tenslotte resteerde nog een probleem , wat te doen met de wisseltrofee ? Hier kwam uw wedstrijdleider op het onzalige idee om dit bijnummer op de club  af te sluiten met 2 partijen 3+2 , evt. gevolgd door een beslissingspartij van 4 tegen 3 waarbij de witspeler met 4 minuten moest winnen. Dacht aan een leuke promotie voor ons volgende toernooi. ( zie de 2 filmpjes ) Maar internet bleek heel wat anders als real life. Dat bewees Jan die zichzelf de 2e partij  schaak zette waarop Lendert de partij terecht claimde. Daarna was Jan v/d kaart en schoot in de beslissende pot een enorme bok. Lendert maakte het bekwaam af en is nu tot December eigenaar v/d wisseltrofee.

Bekijk filmpje 1
Bekijk filmpje 2

Graag zie ik jullie bij aanvang van het nieuwe seizoen van Sept. tm Nov. terug.

Ga binnenkort met Charles overleggen of we tot een gezamenlijke aanpak van het vervolgtoernooi kunnen komen.

Hans v Calmthout

8 opmerkingen:

Gerrit Boer zei

Waarom worden andere namen gebruikt dan de namen die aan de deelnemers bij hun geboorte gegeven zijn? Ik vind dat erg verwarrend, want wie is nu wie? Moet ik een apart vertaaltabelletje gaan bijhouden? Hou toch op met die onzin, en sta alleen toe dat iemand zich bij zijn eigen naam noemt.
Of zijn er valide argumenten om het anders te doen?

Anoniem zei

Hallo Gerrit en anderen. Ik speel onder de naam CordeWit, maar ook weleens onder een schuilnaam. Dat heeft te maken met het niet prijsgeven van bepaald openingsrepertoire.

Cor de Wit

JCA zei

Als je wilt stoppen met die onzin, stop dan gewoon met schaken! Hoef je je ook niet druk te maken over zeer gebruikelijke schuilnamen.

SteinUmStein zei

Volgens mij is Gerrit Boer ook een pseudoniem!

JCA zei

Gerrit Boer als anagram van:
Groter Bier
Broer Tiger
Bort Reiger
Rob Gireert
Grotere Rib

Anoniem zei

Beste John, zeer amusant de gevonden anagrammen. Ik durf het bijna niet te vragen, maar zou je voor mij ook een paar kunnen verzinnen? :-)

Anoniem zei

Marcel Dirks - Darmcirkels

Anoniem zei

CM Rik Alders