zaterdag 28 februari 2009

Kampioenen ole ole!

Jaja, het is ons gelukt! Met duidelijke cijfers wist ons tweede gisterenavond de concurrent Krimpen ad Yssel 1 te verslaan: 5,5-2,5. Na een uurtje spelen leek het zeker geen duidelijke overwinning te worden, maar daarna toonde onze spelers grote veerkracht en vielen de punten als rijpe appelen. Zelf was ik snel klaar, een vlotte overwinning met zwart op bord 7. Zo gaf ik mijn eigen seizoen nog een beetje glans, hoe noemen ze dat ook alweer? Pieken op het juiste moment?

Enfin, ik had zo de tijd om mijn team goed in de gaten te houden. Dat liep gesmeerd: op bord 2 maakte Valery remise in een partij waar het evenwicht nooit werd verbroken. Niet veel later wist John Leer het punt naar zich toe te trekken tegen de sterke Rob van Keulen. Een prima pot, een echte Leerpartij. En John heeft nu 7 uit 7, de bondsbeker kan hem nu toch bijna niet meer ontgaan! Tegenover deze winstpartij stond een verliespartij van Arjen Kouwenhoven. Het leek erop alsof Arjen de hele partij wat minder stond. Arjen vocht als een leeuw maar gezegd moet worden dat zijn tegenstander het prima uitspeelde. Ben Boog won vervolgens op bord 6 in een degelijke pot, terwijl Lendert aan bord 1 tegen Harold van Dijk uiteindelijk koppie onderging. Dat gebeurde in het verre eindspel, geen schande tegen zo'n sterke tegenstander. Heel lang dacht ik dat Peter de beslissende tik zou uitdelen, maar het was Ton Dulk op 5 die het kampioenschap veiligstelde. Een caro-kann partij uit het boekje: aanvallen opvangen, en dan counteren op de zwakke punten! Dan even terug naar Peter: die wist in een hele goede maar wel tricky stelling uiteindelijk de vis op het droge te trekken. Dat had al eerder gekund, maar ongetwijfeld heeft dhr. Rybka of Fritz Peter daar al op gewezen..

Eindelijk, na jaren worsteling in de promotieklasse zijn we er nu van verlost: een topprestatie van een stabiel en gemotiveerd team, zo wil elke teamleider het wel hebben! Volgend jaar met 2 teams in de KNSB (want het eerste kan niet meer degraderen...), het wordt druk in de Passage!

En nog een boodschap aan Damhuis en zijn companen: mocht team 1, 3 en 4 ook kampioen worden dan ligt er een heerlijke Cahteau du parc klaar, een grand cru uit 2001. Donker paars-rood van kleur. De geur is zeer fruitig met veel kruiden en specerijen. Volle, warme smaak met veel fruit en hinten van lavendel, drop en aangename tannines. Lange en fruitge afdronk met veel kruiden. Handmatige oogst en lagering op eikenhouten schaakdozen. Mis en Bouteilles au Château.

Gijsbert

Speel de partij van Gijsbert na!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

prima opstelling gijsbert...maar dat jij de tijd had om goed het team in de gaten te houden ?! !...ik weet het niet hoor ..ik was al een minuutje of 5 klaar ...toen moest John nog winnen

Ruud Kok zei

Het zevende heeft met 5-3 gewonnen van Spijkenisse 5.

Anoniem zei

Op http://www.svkrimpen.nl/a02/27ce2kr1.htm staat een mooi verslag van Krimpen.

Anoniem zei

Aan het verslag van Gijsbert is zijn partij toegevoegd!

Anoniem zei

Op http://www.r-s-b.nl/verslag2009/sevenv4.html worden de mensen met een perfecte 100%-score vermeld. Hoe heeft John Leer echter zo snel een snor gekweekt en op welke andere topspeler van CE2 lijkt hij nou toch??

Anoniem zei

Ik zie dat de foto van Ben vervangen is door de ECHTE topscorer van de Promotieklasse. Hulde aan John!

Anoniem zei

(A)SO 3 - CE 2 2,5-5,5

Anoniem zei

perfect rapport voor Charlois/E dus 15 uit 8! Een compliment waard, dus de Willige Dame is dus nu twee.