donderdag 26 februari 2009

Triomfatorcup: Julian laat wederom zijn tanden zien

Nu de kruitdampen van de tweede bekeravond opgetrokken zijn, blijkt Julian van Overdam fier bovenaan te staan met 5,5 uit 6. Toch niet kinderachtige tegenstanders als Vredenborg (morgen mijn slachtoffer) en Boog werden resoluut aan de kant geschoven; alleen zijn jongere broer Jan jr wist hem een remise af te troggelen (zij het dat er in deze specifieke partij zelfs meer had ingezeten voor laatstgenoemde).
Potentiële tegenstanders in de laaste 3 ronden zijn met name Dick de Wit, Hans Uitenbroek en Gerard Kool, maar ook Cor de Wit, Gijsbert Kamerman en John Leer lopen het risico in de laatste ronde tegen Julian te loten als ze niet in één van de twee ronden ervoor een Zwitsers gambiet spelen.
Zelf verloor ik opzettelijk in ronde 4 tegen Dick de Wit, speciaal om John Leer te ontlopen, maar je zult altijd zien dat John vervolgens exact hetzelfde doet tegen Dick als ik, met als doel en resultaat toch weer even hoog op de ranglijst terecht te komen als ondergetekende. Hadden we dat geweten, dan hadden we net zo goed beiden kunnen winnen.
Anyway, Dick zal een geweldige tegenstander zijn voor Julian en laatstgenoemde zal zijn positie verdedigen als een man. Opvallende prestaties waren er van de nieuwe leden Adam, Robin Lecomte en Eduard Smits (de twee laatsgenoemden remiseerden tegen elkaar), die allen op 2,5 punten staan. Eveneens opvallend en strikt genomen nog beter waren de prestaties van Angelique Osinga, Ruud Kok en Martin in 't Hout, die nu op 3 punten staan. John vd Laar en Arjen Kouwenhoven ten slotte, mogen met de grote jongens meedoen dankzij hun score van 3,5 uit 6. Of laat ik gewoon serieus zeggen dat John vd Laar en Carel Vredenborg in positieve zin opvallen, zij lijken duidelijk op de goede weg terug.

De stand:
1. Julian van Overdam 5,5 uit 6
2-3. Dick de Wit, Hans Uitenbroek 4,5 uit 6
4-6. Carel Vredenborg, Ben Boog, Gerard Kool 4 uit 6
7-13. John Leer, Cor de Wit, Gijsbert Kamerman, John vd Laar, Filip Borst, Hans van Calmthout, Arjen Kouwenhoven 3,5 uit 6
14- 19. Piet Verheij, Jan van Overdam jr., Angelique Osinga, Ruud Kok, Martin in 't Hout, Michiel Gerritse 3 uit 6.
20-26. Adam, Herman van Malde, Eduard Smits, Rinus vd Wetering, Robin Lecomte, Fritz Dueller 2,5 uit 6
27-30. Marjolein Osinga, Robert Lecomte, Jan van Overdam sr., Jan van Ravenstein 2 uit 6
31. Gerrit Boer 1,5 uit 6

Geen opmerkingen: