zaterdag 13 december 2008

Vijfde dankzij invallers op minimale winst

Wat een avond. Maar wel met een goede afloop. Om half elf stonden we tegen Erasmus 5 op een achterstand van 1,5 - 3,5. Na ingelopen te zijn tot 3,5 - 3,5 zorgde invaller Marcel Dirks (2) voor sensatie door een partij met sterke remisetendensen toch nog te winnen. Ik weet niet meer waar ik het vermeld heb, in het binnenkort uitkomende clubblad of op de site, maar de uitspraak "als Adri wint, wint het vijfde" is weer bewaarheid.
Even snel de borden langs in ongeveer chronologische volgorde van de uitslag. Om 9:05 uur had Jan Poolman, als invaller op het zesde bord, de winst binnen. Ongelooflijk, en een goed voorteken? Maar om 9:50 uur moest Cees v.d. Kleij aan bord 1 opgeven tegen de sterke Arie de Jong. Daarna volgden de verliespartijen van Piet van Dijk (5) en Gerrit Boer (4) ,en de traditionele remise van Henk van der Velden (8) .Vanaf dat moment keerden de kansen. Tegen elven overmeesterde Rinus van de Wetering (7) zijn tegenstander in het eindspel, en speelde Adri Jumelet (3) een visueel slechter staande partij zo knap, dat winst zijn deel werd. Tot slot dan de partij van Marcel Dirks. Goed uit de opening, de partij weer in evenwicht in het middenspel en daarna een zinderend eindspel, met iets betere kansen voor Marcel, maar volgens de toeschouwers toch zeker niet genoeg voor winst. Beide spelers haalden een dame, en uiteindelijk had Marcel een dame plus een pion, en zijn tegenstander alleen de dame. Tja, en dan speelt de tegenstander het niet helemaal goed.
Kortom, we blijven meedoen in klasse 3C. En deze invallers mogen vaker meedoen.

O ja, enkele spelers van het zevende team kwamen tegen twaalven nog terug uit Berkel waar ze speelden tegen 3 Torens 3. Alleen Gertjan Pellikaan (1) en Marjolein Osinga (5) kwamen tot winst. Angelique blijft verbazen met sterk spel en een remise op bord 3. De ander spelers verloren helaas. Een troost is er, degraderen kan niet.

Speel de partij van Marcel na!

Geen opmerkingen: