maandag 8 december 2008

Heerlijk avondje

Zonder het wild geraas van de jeugdige makkers was het opvallend stil vrijdagavond. In een serene rust werden toch nog een aantal partijen gespeeld, en er vielen wat opmerkelijke surprises te noteren.

In groep 1 waren de koplopers niet in goeden doen. Gijsbert Kamerman speelde op zich een goede partij tegen Ton Dulk, haalde zelfs een tweede dame, maar verprutste met één blunder zijn hele avond. Cor de Wit kwam tegen Carel Vredenborg niet goed uit de opening, verrekende zich al snel waardoor hij twee pionnen verloor, en kon ondanks verwoede pogingen de nederlaag niet meer afwenden.
Nog een verrassing, maar dan niet qua uitslag, was remise tussen Dick de Wit en Piet Verheij. Piet haalde zijn beste betonschaak van stal – iets wat hij alleen doet als hij echt vindt dat zijn tegenstander beter is – en hield heel lang stand. Merkwaardig genoeg kon Dick zijn surplus aan eindspeltechniek in het toreneindspel niet tot winst omzetten.
Ben Boog tegen Arjen Kouwenhoven werd een remise waar weinig anders over te vertellen valt dan dat Ben het voor elkaar kreeg om een loper op f3 en een paard op g2 te krijgen, waar andersom toch gebruikelijker is.
Tenslotte won Arjen van der Leij van Lendert van den Ouden. Een bittere pil voor Lendert die door dit verlies en de overige uitslagen liefst 4 plaatsen kelderde en op nu de laatste plaats staat.

In groep 2 waren er vier partijen. GertJan Pellikaan won van Adri Jumelet en heeft zich nu definitief gemeld bij de kampioenskandidaten. Herman van Malde won van Gerrit Boer in een soort van schuifie-schuif partij, en kan zich nu best-of-the-rest noemen. Ook André Coenen heeft de smaak te pakken en won van Sophia Thoma, waardoor hij nu een plus score heeft. Tenslotte speelde Coen van Baren een knappe remise tegen Peter Overduin, waardoor hij de laatste plaats aan Adri heeft overgedaan.

In verband met RSB en KNSB verplichtingen is er komende vrijdag geen programma in groep 1; in groep 2 wordt nog wel een aantal partijen gespeeld. Tevens is het mogelijk om tijdens de KNSB thuiswedstrijd op zaterdag een inhaalpartij te spelen.

Carel Vredenborg

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat Gijsbert een tweede dame haalde wàs de blunder die zijn hele avond verprutste. Overigens was hij vlak daarvoor zijn groot voordeel al aan het verspelen en stond zelfs minder. Misschien kunnen we dit op het conto schrijven van zijn volhoudende tegenstander? Ik hoop hiermee een iets objectiever beeld van de partij geschetst te hebben. Win ik eens een keertje...

Anoniem zei

twee dames lijkt leuk maar het valt bitter tegen