zondag 21 december 2008

Happen, drinken en schaken !


Voor velen onder u is het een absolute must , voor een aantal is het een leuk uitje : de deelname aan het Kersttoernooi . In onze ondertussen vertrouwde speelzaal de Passage werd geschaakt met een hoog gezelligheidsgehalte. Deze gezelligheid was al vanaf een uur of zeven aanwezig vanwege het jeugdtoernooi en de inloopveiling.
De traditionele kerstteams (5-tallen) waren samengesteld door het duo Cor en Herman wat als gevolg had dat Paul Batenburg aan bord 1 werd gezet (Cor : " hij is goed" ) en bijvoorbeeld John van de Laar toch mocht spelen ipv van Carel Vredenborg die helaas te veel ratingpunten had verloren om mee te kunnen doen. Hij maakte zich echter zeer verdienstelijk door het runnen van de bar in samenwerking met fidemeesterkok Michel de Wit en zijn vrouw Petra. Tussen de rondes door werden door hen diverse zeer smakelijke exlusieve warme en koude hapjes geserveerd. Daarbij vonden zij ook nog tijd om plaats te nemen op de groepsfoto (zo'n 50 man en vrouw!) van de club rond de speciaal opgerichte kerstboom. Deze foto werd genomen door gastfotograaf/huisschaker Huub die, dankzij het teamleiderschap van Hans Uitenbroek, het in de eerste ronde gelijk kon opnemen tegen John van Baarle die voor de gelegenheid in 1 team speelde met Julian en Jan van Overdam. Volgens de pokeraars de gedoodverderfde winnaars. Na de foto vond de aangekondigde veiling plaats waar door middel van opbod oa schaakspelen, enkele schaaktrainingen en als klapper later op de avond voor 75 euro de tekening van Pia Sprong verkocht werd. Van de totale opbrengst die verder in de honderden euro’s is gelopen zullen materialen worden gekocht bij de Beste Zet ! De verwachte 1000 euro voor de pokerset van Peter Kemner werd helaas niet gehaald. Het aantal pokeraars valt dus toch tegen. De veilingmeester nam dus de set zelf maar mee naar huis voor het startbedrag van 25 euro en kan aan de pokercursus.
Enkele momenten voor de veiling had het team van De Piekeraars met oa John Leer en Adri Jumelet de hoofdprijs gewonnen door knap het team te verslaan met oa John van Baarle en Julian van Overdam. Net zoals vorig jaar waren namelijk 2 teams op de eerste plaats geƫindigd. Dit keer werd er als toegift een zeer spannende finale gespeeld.

Natuurlijk is nog veel meer te vertellen, maar vermeldenswaard is altijd dat naast de genoemde activiteiten er bijgepraat kon worden met oud leden als Paul Batenburg , Jan Hendrik Leopold (ja, ja, nu Capelle) en Cor de Zwart. Daarnaast ook aanwezig diverse supporters/spelers als Leon Koster , Chiel Gerritse, Henk van der Velden, Adam, Abdullah, Meneer Thoma, Perry, Andre Osinga, Frank Hendriksma etc . Om een uur of half 12 werd de avond afgesloten met een ijsbuffet en ging iedereen vervolgens met het nieuwste clubblad naar huis.
Klein raadseltje als besluit: hoeveel clubkampioenen liepen er rond op deze avond ?

Tot volgende jaar !

Bekijk hier een uitgebreide fotoreportage van Huub!

1 opmerking:

Anoniem zei

12 clubkampioenen.
Cor