zondag 14 december 2008

Mixed feelings bij eerste puntverlies eerste team

Op zaterdag 13 december, in de 4e ronde van de KNSB Competitie vond een bizar thuisduel plaats tegen concurrent Sliedrecht. Na aanvankelijk op diverse borden goede stellingen om zeep te hebben geholpen ontstond een situatie waar bij een stand van 2,5-2,5 geknokt moest gaan worden voor de 4-4.
Na winst van Michel de Wit en Andy Ooms, verlies van Cor de Wit en remise van Hans Uitenbroek verloor Ben Boog een stuk en de partij. Kresna Soerjadi miste de winst na een riskant offer van tegenstander Wim Hokken, Kresna verloor in plaats daarvan twee stukken. Net op het moment dat Kresna kon opgeven werd door Sliedrecht plots 4-4 voorgesteld. Hoe stonden de overige twee borden toen?
Bij Eddy van Beers was er een zetherhaling, en John Leer had nog niet helemaal gewonnen van Jerry van Rekom. Sliedrecht had dus wellicht op een 4-3 voorsprong kunnen komen. Sliedrecht vertrouwde echter hun 1e bordspeler niet. Inderdaad zou die misschien de zetherhaling uit de weg zijn gegaan en voor een winstplan kiezen dat volgens Eddy zou verliezen. Mixed feelings dus, maar het 4-4 voorstel werd met beide handen aangenomen! Grote concurent Bergen op Zoom won, waardoor we nu gedeeld eerste staan, op bordpunten tweede. De grote klap gaat wellicht in maart vallen als we tegen Bergen op Zoom spelen (thuis). Ook Sliedrecht moet echter nog tegen Bergen op Zoom.
Lees ook het verslag van Sliedrecht.

Geen opmerkingen: