zondag 28 december 2008

Oliebollenschakers presteren goed


Er was weer een aardige delegatie Charlois Europoorters bij het traditionele Oliebollentoernooi van de SV Groenoord gisterenavond. Deze keer was de bezetting van het toernooi wat minder met ongeveer 70 deelnemers. Zaterdagavond was misschien niet de beste keuze voor een toernooi. Overigens kwam het de gezelligheid best wel ten goede, de zaal is minder geschikt voor een toeloop van 100 man of meer zoals in voorgaande jaren. Er werd zoals gebruikelijk eerst in voorrondes gespeeld en daarna volgde een herindeling in finalegroepen. In de voorrondes scoorden onze clubgenoten prima. Uitenbroek en Kemner haalden met 6 uit 6 een perfecte score en dus finalegroep 1. Voor Kemner het derde achtereenvolgende jaar dat hij dit haalde. Lendert van den Ouden kwam er met 4 uit 6 net niet. Peter Overduin scoorde 3 uit 6 in een groep met John van Baarle, Frank Hendriksma prima 5 uit 6 en van Herman van Malde en Henk Kootkar ben ik even de voorronde scores vergeten. Helaas moest John Leer op het laatste nippertje verstek laten gaan en ook misten we vaste deelnemers Gerrit Boer en Arjen Kouwenhoven.
In de voorronden faalde overigens oud-lid en titelverdediger Johan Quist. Hij moest zijn groep laten aan Bob Hoos van HZP Schiedam. Ook oud-lid Paul Batenburg, oud-winnaar Gerard van Ommeren en Serge Deceuninck van Spijkenisse moesten de finalegroep aan zich voorbij laten gaan.

Na de herindeling volgde een ware strafexercitie van John van Baarle. Met 6 uit 6 werd hij overtuigend winnaar van het Oliebollentoernooi. In de finalegroep had hij alleen moeten verliezen van Kemner die in straal gewonnen stelling teveel tijd gebruikte en met slechts 1(!) seconde resterend won John op vlag. Na deze eerste nederlaag scoorde Kemner weinig meer en eindigde met 2,5 uit 6 als gedeeld vierde. Uitenbroek werd keurig derde in dit geweld, achter Erik Both van Spijkenisse. Verder deden nog mee in de finalegroep Gaston Merckx (gedeeld 4e), Cees Sio van SV Groenoord (5e) en Bob Hoos (6e).
In de andere finalegroepen mochten we twee winnaars feliciteren: Herman en Lendert wonnen overtuigend hun groep! Ook Frank Hendriksma pikte een derde plaats mee in zijn finalegroep.
Al met al weer een gezellig en strak georganiseerd toernooi, met hopelijk volgend jaar weer een mannetje of 10 van ons.

Voor verdere info en eindstanden zie de website van Groenoord.

Peter Kemner

Geen opmerkingen: