maandag 8 december 2008

Jeugd Charlois Europoort goed op weg

Het nieuwe jeugdbeleid van Charlois Europoort begint zijn vruchten af te werpen. Een aantal weken geleden werd Julian van Overdam gedeeld kampioen in het Haagse weekendtoernooi, en afgelopen weekend werd Sophia Thoma wederom Open Delfts kampioene bij de meisjes.
Naast deze twee spelen ook Jan van Overdam, Angelique Osinga en Robin Lecomte mee in de interne competitie bij de volwassenen, en met uitstekende resultaten. Samen met zo’n 10 a 12 andere jeugdspelers krijgen zij elke vrijdagavond les van gerenommeerde spelers uit het eerste team van Charlois Europoort, waaronder FM Michel de Wit en zijn broer FM Dick de Wit. Daarnaast geven de Belgische topspelers IM Eddy van Beers en Andy Ooms regelmatig “gast trainingen” aan de jeugd op zaterdagen.
En sinds kort is het gelukt om GM John van der Wiel aan te trekken voor het geven van een aantal master classes aan een selectie van getalenteerde jeugdspelers. Een uniek initiatief in de Rotterdamse regio.

Naast de ambitie om de eerste drie bondsteams te laten promoveren dit seizoen, kiest de vereniging er nadrukkelijk voor om talentvolle jeugdspelers zo hoog mogelijk te laten meedraaien in de externe teams. Ook op het gebied van het regionale jeugdschaken wil Charlois Europoort weer een rol gaan spelen. Meer dan twintig jaar na het behalen van het Rotterdams (3x) en Nederlands (2x) kampioenschap bij de jeugdteams tot 20 jaar, heeft Michel de ambitie om nu als trainer weer met de besten mee te doen, als het even kan zelfs met een meisjesviertal.

De jeugdafdeling heeft zelfs een eigen website http://pionclub.blogspot.com/ waar de jeugdleden zelf hun eigen verhalen publiceren.
Voor meer informatie over het jeugdschaken bij Charlois Europoort kunt u contact opnemen met Michel de Wit.

1 opmerking:

Anoniem zei

Tweede wint met 5-3 uit bij Moerkapelle, of was het nu 5,5-2,5 Ben?