zaterdag 4 oktober 2008

Vitaal Pendrecht en de Olympische Spelen

Het volgende stukje is te vinden op http://www.vitaalpendrecht.nl/

De schaakclub Charlois Europoort is in 1922 opgericht en heeft zeventig leden. De schakers komen iedere vrijdagvond van 19:00-23:00 uur bij elkaar in De Passage om hun favoriete sport te beoefenen. Zo’n tiental jeugdigen spelen er al vanaf vijf jaar oud. Talentvol zoals de 9-jarige Robin Lecomte, Nederlands kampioen in de jeugdcategorie. Sophia Thoma, dertien jaar, werd tweede op het Nederlands kampioenschap in de jeugdcategorie. Ze is momenteel heersend dameskampioen van Rotterdam. Reden voor de jury Harry en Mario om beiden de gouden medaille om te hangen. Graag zou de club er nog wat jeugdleden bij willen hebben. Je kunt je opgeven per mail: de_wit@zonnet.nl  Clubkampioen is senior Hans Uitenbroek. Hij kreeg dan ook als derde de gouden medaille. Zilver en brons werd niet uitgereikt. Bij schaken krijgt namelijk alleen de winnaar/beste een prijs. Dat is de gewoonte. Maar liefst zeventig herinneringmedailles werden afgegeven. Wie er niet was krijgt hem alsnog.

Harry Kock

Met o.a. een gezellige braderie werden vandaag de spelen afgesloten. Wij waren als schaakclub met een kraampje aanwezig. O.a. Gerrit Boer en John Leer speelden partijen met voorbijgangers.

04102008062

Binnen in ons clubgebouw volgden vele leden de trainingen gegeven door John v/d Wiel  (4 jeugdtalenten ), Eddy van Beers , Andy Ooms en John v/d Laar. Ik hoorde als voorzitter alleen maar positieve geluiden.Al met al waren zo'n 35 leden met schaken bezig. Michel zorgde ook weer voor de warme ballen en de andere hapjes.

Cor de Wit 

1 opmerking:

Anoniem zei

Graag wil ik mijn waardering uitspreken voor het enthousiasme van Michel en Cor de Wit (en vanzelfsprekend nog anderen, maar toch vooral voor de broers) die deze schaakfestijnen tot leven brengen. De lessen voor volwassenen die nu in meerdere groepen zijn opgedeeld maken me steeds weer enthousiast, en doen me geloven dat er werkelijk iets aan mijn spelpeil te doen is. Het kraampje op de braderie laat tenminste zien dat we er zijn. We zullen geen toeloop van tientallen leden hebben, maar het balletje rolt. Of anders gezegd, onze openingszetten zijn gedaan!