woensdag 1 oktober 2008

6de team mist nog vorm!



Wat een ontspannende avond had moeten worden werd een gevecht voor elk halfpunt.


Omstreeks 20:30 was ik na een uurtje rijden aanbeland bij Dam en Schaakvereniging "Ontspanning".
Gelukkig werd ik direkt warm onthaalt door Jan Overdam die mij een lekkere warme koffie gaf.
En na genoten te hebben van dit bakje pleur was het tijd voor het strijdtoneel!


Bord 1 Marcel Dirks gaf dit commentaar op zijn partij"De opening is geen succes geworden voor wit. Rond de 25e zet kan wit zijn stukken hergroeperen en wordt de stelling meer interessant. Wit verliest m.i. onnodig. Wit had nog een kleine 8 minuten op de klok bij de 25e zet. Zwart meer dan een half uur.


Bord 2 Jan Overdam, weet zoals gewoonlijk niet hoe hij staat, veel denken levert hem een solide stelling op. Helaas kost dit ook veel tijd!
Bord 3 Robin Lecomte speelde het Mora Gambiet, maar blijft de pion achter zonder al teveel compensatie.


Bord 4 Eduard Smits weet duidelijk voordeel te bereiken ondanks dat zijn koning in het centrum blijft plakken! Enkele lessen en hij kan zich opmaken voor groep 2.


Bord 5 Jonathan de Heer zet zijn stukken klassiek neer en staat mee door zijn ruimte overwicht beter, echter ergens in het middenspel verliest hij de controle en een pion.


Bord 6 Hendrik Jan de Heer heeft een mooie stelling bereikt, heeft alles wat je met zwart wil een Konings-Indische stelling, echter met dit verschil dat wit geen tegenspel heeft op de Dame-vleugel! Maar dan blundert Hendrik-Jan een toren weg!!!!


Bord 7 Robert Lecomte staat ook prettig met wit, maar zoals hij al tegen mij heeft vertelt dat hij een stelling redelijk kan opzetten, maar moeite heeft met het vervolg! Dus ook hier verandert het tij langzaan naar zeker.


Bord 8 Jan Ravenstein komt met zwart gedrukt te staan en zal moeite hebben om zich los te kunnen maken. Ook hier gaat het langzaam maar zeker ......



Speel de partij van Marcel Dirks na!

Geen opmerkingen: