zaterdag 25 oktober 2008

Tweede team met hartkloppingen naar overwinning

In de Promotieklasse van de RSB win je niet "zomaar" even een potje, ook al breng je een hele berg elopunten mee. Dat bewees de uitwedstrijd tegen Zwijndrecht 1, die het tweede team met hartkloppingen, bloed, zweet en bijna tranen nipt met een 4,5-3,5 overwinning wist af te sluiten. Deze keer lieten de laatste vier borden het lelijk afweten: slechts twee remises. Jesus Canedo kon aan acht met zwart tegen Teus Slotboom al snel twee pionnen inleveren, kreeg toch enorme compensatie, maar kon met zetherhaling remise maken en koos daar voor gezien de krappe tijd. Achteraf bleek het toch gewonnen... Aan vijf met wit wist Kemner tegen Wim van Dijk helemaal niets te bereiken en met vier minuten op de klok bij een toen gunstige stand gaf hij remise. Die stand was ontstaan door twee overwinningen aan de hogere borden. Ben Boog kwam aan 1 al snel een kwaliteit voor tegen Henk van Gemerden en liet dat niet meer glippen, een fraaie pot. Ook fraai won Lendert van den Ouden aan bord 3. Maar na de remise van Kemner gebeurden er rare zaken. Bij 3-1 voor verprutste Gijsbert zijn stelling aan bord 6 tegen Kees van't Hoff, even later volgde een nul aan zeven van Ton Dulk tegen talent Lennard den Boer, waar niets aan af te dingen viel, en zo was het plots 3-3. Nog te gaan: Arjen Kouwenhoven en John Leer (uiteraard). Arjen was goed uit de opening gekomen tegen Jos de Bruin maar kon daar geen vervolg aan geven. Uiteindelijk leek het simpel remise te worden, totdat Arjen zich verslikte in een lopereindspel en even leek het zelfs nog slecht met hem af te gaan lopen, tijd in ieder geval voor John om dan maar te forceren aan bord vier. De stelling van Arjen, inmiddels een pionneneindspel bleek toch gelukkig nog remise, maar toen was er al geen weg meer terug voor John. Een werkelijk ongelofelijk tijdnoodschouwspel ontvouwde zich weer. John nog 1 minuut 20, zijn tegenstander Martijn Vos nog bijna tien minuten. John gewoon een pion achter maar met een echte Leer-stelling met allerlei truukjes er in. Mensen die er wel eens naast hebben gestaan weten hoe John dat speelt, het valt gewoon niet na te vertellen, maar hij won! Met nog 29 seconden op de klok en een Dame (!) voor. Martijn gaf teleurgesteld op. 3,5 uit 4 dus aan de topborden! Het tweede blijft dus volop in de race!
Met dank aan de (enige) supporter Frank Hendriksma die op de terugweg als taxi diende en drie spelers tot aan de voordeur thuisbracht!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

So King Leer did it again!

Anoniem zei

Si King Leer did it again!

Anoniem zei

De stand in de promotieklasse wordt even niet bijgewerkt omdat de competitieleider op vakantie is, maar op de site van Krimpen zag ik dat ze met 4,5-3,5 hebben VERLOREN van Moerkapelle! Verassing.

Anoniem zei

Goed nieuws dus en tevens een teken dat iedere tegenstander in de promotieklasse serieus genomen moet worden. Dat wetende zal toch maken dat CE 2 iedere volgende ronde met nog meer concentratie aan de start verschijnt? Combineer dat met zelfvertrouwen en de wetenschap hoeveel klasse er in het team huist: de conclusie is onvermijdelijk dat we nog veel gaan genieten van CE 2 dit seizoen!