woensdag 28 september 2011

CE 6 speelt goed, maar niet goed genoeg voor winst

Op dinsdagavond speelde CE 6 een uitwedstrijd tegen Papendrecht / Alblasserdam 1, dat vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse. Vooraf sprak ik de wens uit toch minstens één punt te scoren. Die doelstelling is ruim gehaald, want we verloren met 5-3.
Het begon sensationeel, de speler die altijd tot laat in de avond bezig is, won dit keer in ruim een half uur tijd, na 12 zetten, op bord 6. Ik zal de partij hieronder weergeven. Het gaat hierbij om ondergetekende, maar dat begreep u al.
Piet van Dijk trok de stand weer gelijk. Rond tienen moest hij aan bord 7 opgeven. Naar eigen zeggen laat zijn behandeling van de openingen te wensen over. Vervolgens won Michiel Gerritse aan bord 8. Zijn tegenstander had er vast op gerekend dat een doorgebroken pion het tot dame zou brengen. Hij gaf er een stuk voor, maar hield geen rekening met de koele berekeningen van Giel. Hé, we staan voor!
Even later verliest Jan Hendrik Leopold aan bord 1. Tot in het middenspel ging het helemaal niet slecht, maar dan slaat de balans langzaam maar zeker door naar de sterkere speler. Rinus van de Wetering aan bord 5 zorgt voor een tussenstand van 2,5 - 2,5. Een keurige remise met een pluspion.
Daarna verliest Coen van Baren aan bord 2. De tegenstander is simpelweg te sterk, en Coen weet het spel te rekken door pionnen weg te geven, maar uiteindelijk is de partij niet meer te redden. Ons geheime wapen aan bord 3, Hans van Calmthout, sleept er een plusremise uit. Misschien had er meer ingezeten, maar dat was wel riskant geweest. Tot slot verliest Adri Jumelet na met een pionm meer goed gestaan te hebben. Door enige nonchalance verliest hij een stuk, en is de partij niet meer te redden. Dat was aan bord 4.
We weten nog niet hoe sterk de andere teams in onze klasse zijn, maar dit resultaat stemt toch tot enige tevredenheid: de eerste drie bordpunten zijn binnen.
Dirk Dooren - Gerrit Boer
1. e2-e4 e7-e5
2. f2-f4 d7-d5
3. e4xd5 e5-e4
4. Lf1-b5+ c7-c6
5. d5xc6 b7xc6
6. Lb5-e2 Lf8-c5
7. d2-d3 Dd8-d4
8. Pg1-h3 Lc8xh3
9. g2xh3 Dd4-f2+
10. Ke1-d2 Df2-f4+
11. Kd2-e1 Lc5-f2+
12. Ke1-f1 Lf2-e3+

wir geeft op: 0-1
De loperzetten van wit waren niet sterk en leidden het verlies van mijn tegenstander in.

3 opmerkingen:

Sascha zei

Jammer jongens, maar de kop is eraf en zeker geen schande tegen Papendracht/alblasserdam

Adri zei

Wat geen schande!, ik ben de grootste verprutser aller verprutsers.!!!!!!!!!!!!!!!!!

JCA zei

Ja Gerrit, dat zijn nou lekkere partijtjes om even snel na te spelen. Graag de garantie dat je dit dit jaar nog een stuk of zes keer in je bondspartijen laat zien! Gefeliciteerd met je winstpartij, jammer van het teamresultaat.