maandag 26 september 2011

Jeugdteam wint eerste twee wedstrijden

Het team dat vorig jaar Nederlands kampioen t/m 20 jaar werd, is dit jaar volledig intact gebleven. Er is echter nog meer concurrentie bijgekomen. Zo heeft Chesscool (de jeugdafdeling van onze goede vriend Kennemer Combinatie) versterking aangetrokken in de vorm van Christov Kleijn (2444), Quinten Ducarmon (2325) en Nick Bijlsma (2199).
Gesteund door de komst van Maurice en Michel speelden wij afgelopen zaterdag de eerste twee ronden.

In de eerste ronde werden wij ingedeeld tegen de Toren Arnhem 2. Dit beloofde op papier geen probleem te worden (met een gemiddeld ratingverschil van ongeveer 300 punten in ons voordeel), en in de praktijk bleek het ook gemakkelijk: met een riante 4-0 overwinning openden wij ons toernooi. De enige die wat kleine probleempjes ondervond was Marco, maar in de tijdnoodfase toonde hij zijn klasse en maakte zijn tegenstandster af.

De tweede ronde werden wij ingedeeld tegen een team dat ook met 4-0 had gewonnen: Santpoort. Maar ook dit team bleek geen obstakel te vormen: een 3-1 overwinning werd ons deel. De gemorste halve punten kwamen op de rekening van Jan en op die van mij. Jan heeft het in het middenspel waarschijnlijk laten liggen en ik wist een gewonnen stelling door tijdsgebrek niet te winnen.

Al met al zijn wij het seizoen goed begonnen, maar reden tot grote euforie is er nog niet. We hebben op zijn zachts gezegd nog niet de sterkste tegenstanders getroffen, dus de volgende 6 ronden zullen wij vol aan de bak moeten!

Julian

1 opmerking:

Sascha zei

ga zo door jongens